Egyházi hírek

Szenttamas.rs

 

Ünnepi készülődés Szenttamáson

 

Szombaton délelőtt a szenttamási Hagyományápolók Klubjának, a VMSZ Nyugdíjas Fórumának tagjai és néhány önkéntes segítségével a templomudvarban elkészült az adventi koszorú, amelyen a vasárnapi nagymisét követően ünnepi hangulatban meggyújtásra került az első adventi gyertya. A HÁK Csalogány asszonykórusa karácsonyi énekkel köszöntötte a jelenlévőket, a gyerekek nagy örömére pedig csengőszóval és sok-sok csomaggal a Mikulás is megérkezett. Az igencsak hideg délelőttön a klub asszonyai forró teával kínálták az ünneplőket.

A következő adventi gyertyát a Pitypang Néptánccsoport tagjai, a harmadikat Süge Zsolt hitoktató hittanos diákjai, a negyediket pedig a szenttamási magyar óvodások alkalmi műsorát követően gyújtják meg.

A szenttamási Gloria Civil Szervezet 2018. december 16-án 14 és 19 óra között a Zsebszínházban Kreatív karácsony elnevezéssel kézműves foglalkozásokat szervez.

December 15-én (szombat) a Gion Nándor Emlékházban immár 7. alkalommal szervezik meg a hagyományos karácsonyi vásárt, amelyen ezúttal is az ünnephez szorosan kötődő tárgyakat, karácsonyfadíszeket, karácsonyi ajándékokat és egyebet lehet kiállítani és árulni.

December 23-án 19 órai kezdettel a Zsebszínházban a Pitypang Néptáncegyesület hagyományos karácsonyi műsorát követhetik. Az egyesület tagjai egy nappal korábban, tehát december 22-én házról házra viszik a betlehemet.

 

Paraczky László