Hírek

Szenttamas.rs

 

Ég az első gyertya az adventi koszorún

Szenttamáson szombaton kezdődtek meg az adventi és karácsonyi előkészületek, amikor a templomudvarban a VMSZ helyi szervezetének kezdeményezésére elkészült az adventi koszorú. Az immár hagyományos jelkép elkészítéséből ezúttal is a párt helyi szervezetének valamint a Hagyományápolók Klubjának tagjai mellett több szenttamási polgár vette ki részét.

Az első adventi gyertyát december 1-jén a 10 órási szentmisét követően rövid alkalmi műsorral a Pitypang Néptáncegyesület tagjai gyújtották meg. A második vasárnap, december 8-án a Hagyományápolók Klubja gyújtja meg a gyertyát, és ez alkalommal a Mikulás is el fog látogatni a templomudvarba, a gyerekek pedig dupla ajándékra számíthatnak. A következő gyertyát december 15-én, Süge Zsolt vezetésével a hittanosok gyújtják meg, a negyediket pedig december 22-én a szenttamási óvodások.

A VMSZ helyi szervezete minden alkalommal apró ajándékkal kedveskedik a gyerekeknek.

Az adventi koszorún minden gyertya egy-egy fogalmat szimbolizál: az első a hitet, a második a reményt, a harmadik az örömöt, a negyedik a szeretetet. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával – a karácsony napját megelőző negyedik vasárnappal – kezdődik, és vízkeresztig, január 6-ig tart. Advent első vasárnapja az egyházi év kezdetét is jelenti.

 

P. L.