Felhívás

Szenttamas.rs

 

Ajvárfőzési verseny Szenttamáson

 

Az előző négy év óriási sikereit követően az idén szeptember és október folyamán ismét országos körútra indul az Izadji mi na teglu, azaz az Ajvár-bajvívó verseny. Egyik állomása ezúttal is Szenttamás lesz.

Az ajvár helyszíni készítéséhez szükséges (fedett, mobil tűzhellyel ellátott) főzőhelyet, tűzifát, ajvárnak való paprikát, befőttes üvegeket, asztalt és csapatonként 3 széket, a paprika pucolásához műanyag edényeket, cukrot, sót, olajat a szervező biztosít. A versenyző csapatoknak edényt, fakanalat, merőkanalat, késeket és paprikadarálót kell magukkal hozniuk.

Az ajvárminták közül háromtagú zsűri választja ki a három legfinomabbat. A második és harmadik helyezettek a rendezvény támogatóinak értékes ajándékát kapják, míg a legízletesebb ajvárt készítő csapat az ajándék mellett a verseny döntőjébe is bekerül.

A verseny iránt érdeklődők minden bővebb felvilágosítást a Községi Gazdaságfejlesztési Irodában kaphatnak, a Szabadság tér 4. szám alatt. A telefon: 063/105-11-66, vagy mailben: kler.srbobran@gmail.com.

A jelentkezéseket szeptember 12-ig fogadják.

 

szenttamas.rs