Önkormányzat

Szenttamas.rs

 

Szenttamás bemutatkozott a befektetőknek

 

Szenttamás község is bemutatta gazdasági vonzatát és potenciálját a külföldi befektetőknek a Belgrádi Befektetési Napok 2017 elnevezésű fórumon, amelyet harmadik alkalommal rendeztek meg Szerbia fővárosában azzal a céllal, hogy közvetlen kapcsolatba kerülhessenek a kereskedelmi és a pénzügyi közösségek, és konkrét megállapodások születhessenek.

A Belgrádi Befektetési Napok fórumot az idén harmadik alkalommal szervezték meg, november 9-én és 10-én, Belgrád városa, a Belgrádi Gazdasági Kamara és a Közép-Európai Fejlesztési Fórum ‒ CEDEF közös szervezésében.

A kétnapos rendezvény középpontjában ezúttal a regionális együttműködés állt, Szenttamást pedig a Helyi Gazdaságfejlesztési Iroda képviselte. Ez nagyon jó lehetőség volt arra, hogy az önkormányzat a szépszámú érdeklődő előtt bemutassa azokat a gazdasági vonzatokat, potenciált és projekteket, amelyek már megvannak, és amelyeket a jövőben tervez megvalósítani. A belgrádi fórum tulajdonképpen a régió országai képviselőinek, továbbá a hazai és külföldi cégek, vállalatok képviselőinek találkozója, de jelen vannak az állami intézmények, az önkormányzatok, a diplomáciai képviseletek, valamint a nemzetközi intézmények és szervezetek képviselői is – mondta portálunknak Radivoj Debeljački, a községi tanács tagja, a Helyi Gazdaságfejlesztési Iroda vezetője.

P. L.