Művelődés

Szenttamas.rs

A SZENTTAMÁSI BETLEHEMEZŐK MENNEK DEBRECENBE

               A Debreceni Művelődési Központ ebben az évben is megrendezi a Nemzetközi Betlehemes Találkozót december 13–15. között, amely hagyományosan a Kárpát-medencében élő magyar hagyományőrző együttesek téli ünnepköri játékainak rangos szemléje.

betlehemesek a próba előtt

- A találkozó ettől az évtől kezdve meghívásos rendszerű. A szervezők olyan autentikus felnőtt, gyermek, valamint olyan báb, színjátszó, vagy egyházi csoportokat hívnak meg, akik a népi hagyományok alapján dolgoznak, s az elmúlt évtizedekben már megfordultak a találkozón, illetve megfelelnek a kiválasztás szakmai szempontjainak – mondta hírportálunknak adott nyilatkozatában a szenttamási Hagyományápolók Klubjának elnökségi tagja, Forgács Ibolya.
Hozzátette: –Tudtommal idén öt ország mintegy 22 csoportja lesz ott a debreceni találkozón, Vajdaságból pedig csak a szenttamási csoport kapott meghívást. A gyerekek a tavaly már Győrben bemutatott  Szenttamási betlehemest és Az angyali vigasságot viszik  Magyarországra. A csoport idén 17 tagú, a felkészítő pedagógusok pedig Cseszák Korcsik Anikó és Cseszák Balázs.

P. L. 2013. 11. 28.