Hírek

Szenttamas.rs

 

 

Agytréning és közösségi szórakozás

Keresztrejtvényfejtő bajnokságot tartottak Kanizsán a Generáció civil szervezet és a Családi Kör szervezésében

A Családi Kör hetilap és a Generáció civil szervezet szervezésében tartották meg az I. Vajdasági Keresztrejtvényfejtő Versenyt február 3-án. A kanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában szervezett bajnokságon 48 versenyző vállalta a megmérettetést.

A verseny résztvevői

A szervezők nevében Újvári Zsombor, a Generáció civil szervezet képviselője, Tőke János, a Családi Kör főszerkesztője és Ábel István, a Családi Kör rejtvénykészítője, a Quiz Night vajdasági meghonosítója üdvözölte a versenyzőket és az őket kísérő szurkolókat. Tőke János beszédében kiemelte, Ábel István javaslata volt, hogy egy megakeresztrejtvénnyel lepjék meg az olvasókat, és ezt a keresztrejtvényfejtő verseny ötlete követte, a lap szerkesztősége pedig támogatta a javaslatot. Ábel István ismertette a versenyzőkkel a verseny szabályzatát, és kiosztotta az általa készített rejtvényeket, amelyek megoldására 90 perc állt rendelkezésükre.


A szervezők: Ábel István, Tőke János és Újvári Zsombor

A bajnokság legsikeresebb versenyzője a magyarkanizsai Remete Lackó Angéla lett, aki rövid idő alatt hibátlanul oldotta meg a rejtvényeket, a második helyet Nagy Károly (Magyarkanizsa), a harmadikat Borsos Éva (Zenta), a negyediket Milošev Annamária (Ada), az ötödiket Both Judit (Zenta), a hatodikat pedig Szalma Emese (Zenta) érdemelte ki.

A legsikeresebb versenyzők

Különdíjban részesült: Horváth Tibor (Szenttamás), Gubik Szibilla (Völgypart) és Bogács Károly (Magyarkanizsa).

HFH