Hírek

Szenttamas.rs

 

Elutaztak Orosházára a szenttamási negyedikesek

Szenttamás négy általános iskolájából 24 diák és három kísérő tanár utazott el hétfőn reggel jutalomkirándulásra az orosházi Gyopárosfürdőre.

 

A diákoknak indulás előtt Radivoj Paroški polgármester és Ifjú Zoltán kulturális tanácsos kívánt szerencsés utat és jó nyaralást. A polgármester hírportálunknak elmondta, az idén is tovább folytatódik a diákcsere-nyaralás a két testvérváros, Orosháza és Szenttamás között. Az elmúlt hónapban a legjobb orosházi diákok Sutomoren, az ottani községi nyaralóban nyaraltak, mától pedig a szenttamási gyerekek 8 napot tölthetnek a Gyopárosi Gyógy-, Strand- és Élményfürdőben: ‒ Kiváló lehetőség ez a cserenyaralás arra, hogy a gyerekek megismerjenek egy másik országot, és új barátságok kötődjenek. Orosházán ugyanis a diákokat egy teljesen más környezet, más szokások és feltételek várják, mint idehaza, és hiszem azt, hogy ez fordítva is így van, azaz, amikor az ottani diákok nálunk nyaralnak. A legfontosabb az egészben az, hogy mindenki jól érezze magát, pihenjenek és feltöltődjenek a következő tanévre. Nagyon remélem, hogy ez a gyakorlat a jövőben is folytatódik – mondta a szenttamási polgármester. Hozzátette, az önkormányzat az idén is kapott meghívót az augusztus 20-i ünnepségre Orosházára, ahova vasárnap hivatalos delegáció indul: ‒ Személy szerint sajnos nem tudok eljutni az ünnepségre, azonban az itteni önkormányzat ezúttal is képviselve lesz. Úgy gondolom, az idén még többször is találkozni fogunk a testvérvárosi képviselőkkel, ugyanis a már jó ideje működő diákcsere programon kívül szeretnénk konkrétabb, gazdasági együttműködésről is beszélgetni – mondta végezetül Radivoj Paroški.
A szenttamási községi tanács tagja, Ifjú Zoltán portálunknak elmondta, ez a jó eredményt felmutató, tehetséges és jó magaviseletű diákok számára jutalomkirándulás, a listát pedig elejétől fogva az iskolák, illetve a tanítónők állítják össze: ‒ Negyedik osztályos gyerekekről van szó. A község fedezi az ottani diákok sutomorei nyaralását, a szenttamásiak gyopárosi üdülését pedig az orosházi önkormányzat állja. Tavaly úgy döntöttünk, hogy ezentúl a szenttamási diákok csak nyolc napot lesznek a gyopárosi fürdőben, ugyanis a kíséretükben lévő tanítőnők szerint túl sok a tíz nap a gyerekeknek a család nélkül, vagyis akkorra már nagy a honvágyuk – magyarázta a tanácsos. Hozzátette, nagyon reméli, hogy a gyerekek kellemesen töltik majd a nyári szünidő folytatását, amihez az orosházi házigazdák a különböző programok szervezésével nagyban hozzájárulnak: ‒ A tavalyi cserenyaralás ugyancsak nagyon jól sikerült, a gyerekek tele voltak élményekkel, és remélem, az idén is így lesz – mondta Ifjú Zoltán.

Paraczky László