Közérdekű

Szenttamas.rs

Magyar Nemzeti Tanács

 

Szabadka, 2013. augusztus 21.                                                  

Iratszám / Ev. broj: MNT-1366/K/2013-A/271/17

MNT Közlemény

A Magyar Nemzeti Tanács Közigazgatási Hivatala közzétette  pályázatát a demonstrátori ösztöndíjak odaítélésére a 2013/2014-es iskolaévre,  85 hallgató részére. A pályázatra szeptember 1-től lehet jelentkezni.
Azok a legalább másodéves és felsőbb évfolyamra beiratkozott  hallgatók pályázhatnak, akik a Szerb Köztársaság területén megvalósuló akkreditált szakfőiskolai, akadémiai alap- illetve osztatlan képzésnek  hallgatója, akik legalább 8-as, vagy annak megfelelő átlageredményt értek el, akik magyar nyelven végezte általános és/ vagy középiskolai tanulmányait, és   vállalják, hogy az MNT rendelkezéseivel összhangban segítik az elsőéves hallgatókat tanulmányaik sikeres megkezdésében és hozzájárulnak beilleszkedésükhöz is.
A demonstrátori ösztöndíjak havi összege nettó 30 euró dinár ellenértéke a hallgatói ösztöndíjon felül, de kivételesen a 2013/2014-es tanévben nettó 150 euró dinár (a Szerb Nemzeti Bank által az odaítélés napján meghatározott középárfolyam szerint) ellenértéke, amennyiben a támogatást elnyert hallgató nem rendelkezik a Magyar Nemzeti Tanács hallgatói ösztöndíjszerződésével, de a felsőoktatási képzés 4. éves hallgatója vagy osztatlan képzés esetén a 4. vagy felsőbb évfolytam hallgatója.
A jelen pályázati felhívás 2013. szeptember 1-től 2013. október 15-ig nyitott.
A pályázati felhívás teljes szövegét a www.mnt.org.rs és a www.mntosztondij.org.rs honlapokon találják a pályázáshoz szükséges egyéb dokumentumokkal együtt.

Az MNT Közigazgatási Hivatalának sajtószolgálata