Felhívás közérdekű

Szenttamas.rs

 

Szenttamás: Romlik a helyzet, komolyabb hozzáállásra van szükség

 

Az utóbbi napokban nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Szenttamáson, az előírások betartásához a polgárok sokkal komolyabb hozzáállására van szükség, hangsúlyozta hétfői nyilatkozatában dr. Vlastimir Kladar, a helyi egészségház igazgatója:

− Csütörtök óta a Dr. Đorđe Bastić Egészségház COVID osztályán még három fertőzöttet regisztráltunk, így az ún. második hullámban fertőzöttek száma 29-re emelkedett. Szeretném hangsúlyozni, hogy az általános helyzet nem javult, és felkérem a polgárokat, hogy tartsák tiszteletben a községi válságtörzs koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére tett határozatait. A megfelelő védekezésre különösen a fiataloknak kell odafigyelni, mert bebizonyosodott, hogy legtöbb esetben ők a vírus hordozói. Mindenkitől sokkal komolyabb hozzáállást kérek, viseljék az arcmaszkokat, tartsák be az egymás közötti fizikai távolságot és kerüljék a felesleges összejöveteleket, mert ezáltal lehet, hogy megmenthetik valakinek az életét. Viselkedjünk felelősen mindenütt! – mondta az egészségház igazgatója.

Ugyancsak rossz hír, hogy a hétvégén a koronavírus újabb áldozatot követelt, így Szenttamáson két főre emelkedett a járvány áldozatainak száma. Tanasić Vasa (49 éves, zenész) tragikus halálát követően, vasárnap az újvidéki kórházban elhunyt Lazar Nikolić-Pile (30 éves), turiai lakos.

 

P. L.

szenttamas.rs