Közérdekű

Szenttamas.rs

 

Újra megjelent a koronavírus Szenttamáson

Hivatalosan hat koronavírusos beteget tartanak nyilván a községben

 

Dr. Vlastimir Kladar, a szenttamási Dr.Đorđe Bastić Egészségház igazgatója közölte, hivatalosan hat koronavírusos beteget tartanak nyilván a község területén. Egyúttal megjegyezte, ez a szám minden bizonnyal jóval magasabb, mert a fertőzöttek között sok a tünetmentes esetek száma. Ők csak azokat a betegeket veszik nyilvántartásba, akiknél a koronavírus jelenlétét a PCR-vizsgálatot követően megerősítették.

Újságírói kérdésre, hogy mennyire igazak a híresztelések, miszerint az egészségházban is megjelent a koronavírus, az igazgató elmondta, a hír csak részben igaz. Arról van szó, hogy az egyik itt dolgozó ápolónő lakodalomban volt, és ott fertőződött meg a vírussal, de azonnal elszigetelték, így az egészségházban nincs jelen a koronavírus.

Az igazgató egyúttal felkérte a polgárokat, hogy tartsák tiszteletben a járványra vonatkozó előírásokat, viseljék az arcmaszkot, és tartsák be az egymás közötti fizikai távolságot. Minél több alkalommal mossanak kezet, és használják a fertőtlenítő szereket. Külön felkérte a fiatalokat, hogy viselkedjenek felelősségteljesen, és tartózkodjanak a különböző összejövetelektől, mert így sokkal kisebb az esélye a fertőzés terjedésének.

 

szenttamas.rs