Hírek

Szenttamas.rs

 

ÚJ MENTŐKOCSIT KAPOTT A SZENTTAMÁSI EGÉSZSÉGHÁZ

A szenttamási Dr. Đorđe Bastić Egészségház gépparkja ma egy új, korszerű mentőkocsival bővült.

Újvidéken 21 mentőkocsi kulcsát adta át ma a tartományi kormány elnöke, Igor Mirović 21 tartományi egészségügyi intézmény képviselőjének. Az új, korszerű felszereleléssel ellátott mentőautókra a tartományi költségvetésből 100 millió dinárt különítettek el.

Mirović elmondta, a legtöbb mentőautót a kevésbé fejlett önkormányzatok kapták, hogy megfizethető, minőségi és egységes egészségügyi ellátást biztosítsanak Vajdaság minden polgára számára. Hozzátette, egyértelmű, hogy Vajdaságban a tartományi kormány jelentős intézkedéseket tesz az egészségügyi rendszer teljes átszervezésére és javítására.

A szenttamási egészségház képviselője mellett a gépjárművek kulcsait a Vajdasági Klinikai Központ, a Verbászi Általános Kórház, a Verseci Általános Kórház, továbbá az adai, verseci, verbászi, magyarkanizsai, alibunári, kúlai, inđiai, kevevárai, fehértemplomi, titeli, törökbecsei, kovačicai, bégaszentgyörgyi és a torontálszécsányi egészségház képviselői vehették át.

− 172 évvel ezelőtt ezen a napon a Májusi Közgyűlésen megmutattuk, hogy méltó örökösei vagyunk azoknak, akik Vajdaságot Szerbia legfejlettebb részének tekintették. Vajdaság tehát ma ünnepel, ugyanakkor tesz is azért, hogy intézményei napról napra jobbak és modernebbek legyenek. A legtöbb egészségügyi intézményben az elmúlt négy évben sikerült biztosítani a korszerű gépparkot, ezzel egyúttal megteremtődtek a feltételek a sokkal jobb és hatékonyabb munkához. A tartományi kormány 2016 júniusa óta több mint hét milliárd dinárt ruházott be az egészségügybe, ideértve 60 új mentőkocsit is. Vajdaság egészségügyi rendszere és mindannyian közösen az elmúlt két hónap járványügyi válságában letettük a vizsgát, és ez megmutatta, hogy az egészségügybe történő folyamatos befektetési politikánk fontos eredményeket nyújt minden polgár számára – mondta Mirović. Kiemelte, a tartományban az elmúlt két hónapban az egészségügy viselte a legnehezebb terhet. Egyúttal gratulált az egészségügyi dolgozóknak a kiállásért, az igyekezetért és a jó eredményekért.

 

szenttamas.rs (Fotó: Dávid Csilla)

szenttamas.rs