Hírek

Szenttamas.rs

 

Szenttamás: új ultrahangos készüléket kapott az egészségház

 

Üzembe helyezték az egyik legkorszerűbb ultrahangos készüléket a szenttamási Dr. Đorđe Bastić Egészségház nőgyógyászati osztályán. A modern felszerelés a NIS Kőolajipari Vállalat Együtt a közösségért elnevezésű, a társadalmi felelősségvállalást szorgalmazó program keretében valósult meg. A korszerű készülék mellett a NIS önkéntesei az egészségházban több várótermet is feldíszítettek, a legtöbb helyen rajzfilm- és mesehősök ábrái láthatók.

A kőolajipari vállalat, az egészségház és az önkormányzat képviselői a sajtónak elmondták, az elmúlt években az Együtt a közösségért program keretében Szenttamáson 50 projektum valósult meg, melyek összértéke 62 millió dinár.

− Az egészségház számára a NIS egy nagyteljesítményű és minőséges ultrahangos készüléket adományozott, amivel jelentősen emelkedett az egészségvédelem minősége a községben. Az új készüléknek köszönhetően eddig mintegy 1700 nőgyógyászati, és több száz más vizsgálatot végeztek az itteni orvosok. Ezúton szeretnék köszönetet mondani a vállalatnak az eddigi támogatásért, és bízunk benne, hogy az ilyen jellegű együttműködés folytatódik – nyilatkozta a szenttamási egészségház igazgatója, dr. Vladimir Kladar.

A kőolajipari vállalatnak dr. Ilija Gazepov, a községi tanács környezetvédelmi tanácsosa is megköszönte az adományt: − A NIS és a szenttamási önkormányzat több évtizedes kiváló együttműködésének bizonyítéka ez a korszerű ultrahangos készülék. Őszintén remélem, hogy a további együttműködés is sikeres lesz – mondta Gazepov.

Az Együtt a közösségért program a NIS társadalmi felelősségvállaláson alapuló projektuma, melyet 12 éve működtet 11 városban és községben Szerbia-szerte, így Szenttamáson is, amely községből jelentős mennyiségű kőolajat termelnek ki. Számos egyesületet, szervezetet támogatnak ezért. A sajtótájékoztatón elhangzott, az említett program keretében az elmúlt időszakban 950 projektumot sikerült megvalósítani, közel 1,2 milliárd dinár értékben.

 

P. L.

szenttamas.rs