Hírek

Szenttamas.rs

 

Közel százan jelentkeztek az ingyenes egészségügyi vizsgálatra

Nagy érdeklődést váltott ki szerdán, december 2-án Szenttamáson az egykori begluki helyi közösség épületében szervezett egészségügyi vásár, amely szakorvosi vizsgálatokat, tanácsadást is magában foglalt. A Demokrata Párt szenttamási községi bizottsága szervezésében, az inđiai dr. Milorad Mika Pavlović Egészségház dolgozóinak közreműködésével megvalósult akció keretében 97 polgár előtt térképeződött fel pillanatnyi egészségügyi állapota. A 1014 óra között megrendezett egészségügyi vásár keretében a érdeklődőknél vércukorszint- és vérnyomásmérést, vérkép elemzést, EKG-vizsgálatot, csontsűrűség mérést, ultrahangvizsgálatokat végeztek ingyenesen, majd az egészségház általános szakorvosa, miután véleményezte a vizsgálati eredményeket, személyre szóló tanácsokat adott az akcióban résztvevőknek.

Dr. Vesna Jovanović általános orvos hírportálunknak adott nyilatkozatában elmondta, az  inđiai dr. Milorad Mika Pavlović Egészségház a hordozója a Vajdasági egészség háza elnevezésű projektumnak, amely a Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőháza 20142020. évi fejlesztési  stratégiájában prioritásként szerepel. Az elmúlt hat évben mintegy 250 egészségügyi vásárt szerveztek, amelyen több, mint 100 ezer pácienst vizsgáltak meg.

− Az embereknek, főleg az idősebb korosztálynak igénye van arra, hogy egyértelmű képet kapjanak egészségügyi állapotukról, azzal, hogy talán idő, talán anyagi eszközök hiányában, sokan általában hanyagolják az ellenőrző vizsgálatokat. Nálunk nincs várakozási idő, nem kell egészségügyi könyvecske, viszont rövid idő leforgása alatt komplett vizsgálati eredményekhez jutnak az érdekeltek. Ugyanakkor, ami a legfontosabb, ezek megelőző orvosi ellenőrzések is, vagyis a pácienseknek rámutatunk a megelőzés és egészségmegőrzés fontosságára – magyarázta a szakorvos.

Egészségügyi vizsgálatok képek

Egészségügyi vizsgálatok képek

Egészségügyi vizsgálatok képek

Egészségügyi vizsgálatok képek

Egészségügyi vizsgálatok képek

 

P. L.