Hírek

Szenttamas.rs

 

SZENTTAMÁS – SZERBIA EURÓPA RITMUSÁBAN

Nádaljai nyolcadikos diák a biztos továbbjutó

 

Minden évben megrendezik a Szerbia Európa ritmusában zenés vetélkedőt, melyen országunk különböző községeiből, városaiból, falvaiból érkező fiatalok mutatkoznak be a zsűri előtt és küzdenek meg az első helyért. A szervezők a vetélkedő döntőjét megelőzően az idén 24 községben tartanak meghallgatást. Ezt követően a résztvevők közül a legjobbak jutnak tovább a Prva szerb tv-csatornán élőben közvetítésre kerülő műsorba.

A szenttamási tehetségkutató elődöntőjét megelőzően Miloš Marković, a fesztivál zenei igazgatója elmondta, tavaly a rendkívüli helyzet lelassította a próbák és a felkészülés folyamatát, és online úton, azaz videofelvételek beküldésével tartották meg az elődöntőket. Az idén viszont a zsűritagok a helyszínen, azaz élőben tekintik meg, hogy mire képesek és mennyit dolgoztak, gyakoroltak az elmúlt hónapokban a lelkes ifjú művészek. A szenttamási meghallgatást a Kultúrotthon szervezésében a járványügyi előírások betartásával a helyi Zsebszínházban tartották meg. Az intézmény igazgatója, Sonja Stojnović elmondta, a megmérettetésre 20 fiatal jelentkezett.

− Három év kihagyást követően a Szerbia Európa ritmusában vetélkedőre községünkből húsz, 14-től 21-éves tehetséges fiatal jelentkezett, akik ének- és tánctudásukat mutatták be a zsűrinek. Egyéni versenyben Golub Veljko, a nádaljai Žarko Zrenjanin Uča Általános Iskola nyolcadikos diákja kapta a legtöbb pontot, a tánccsoportok esetében viszont még nincs biztos továbbjutó – nyilatkozta a megmérettetést követően Sonja Stojnović.

Amennyiben Golub Veljko győz a fesztiválon, jövőre Szenttamáson tartják majd meg a Szerbia Európa ritmusában vetélkedőt.

Forrás: Magyar Szó

Szöveg: Paraczky László

szenttamas.rs