Közérdekű

Szenttamas.rs

Gyűjtési akció indult az árvízzel sújtott országrésznek

A szenttamási Községi Katasztrófavédelmi Törzskar felkéri a lakosságot és gazdálkodókat, hogy folyamatban van a gyűjtés az árvízzel sújtott országrészek számára. Jelen pillanatban a legnagyobb szükség tisztálkodási szerekre, pelenkára, babaélelmiszerre, tartós élelmiszerre, tejporra van, de elfogadnak ruhát és lábbelit is. A segély átadható a szenttamási Vöröskereszt Helyi szervezetében és a Népjóléti Központban, ahol napi ügyeletet tartanak, reggel 7 órától 18 óráig. Munkanapokon a helyi közösségekben is átadható 8 és 14 óra között.

A polgárok, akik segíteni akarnak, érdeklődjenek a következő telefonszámokon:

Vörös Kereszt Szenttamás 730 501
Népjóléti Központ Szenttamás (Centar za socijalni rad) 730 177
Szenttamási Községháza 730 020

A Törzskar ülésén jelezték, hogy összeállt egy több mind száz önkéntesből álló lista, akik – ha szükség mutatkozik a segítségre – útra készek. Ezeknek az önkénteseknek felszerelést is biztosítottak, mégpedig lapátokat és 4000 homokzsákot, két napra élelmet és vizet, és csak a hívásra várnak, hogy induljanak. A szenttamási Törzskar állandó kapcsolatot tart fen a Dél-Bácskai Katasztrófavédelmi Törzskarral, hogy elkerüljék az önkéntesek tervszerűtlen bolyongását, mind ahogyan az történt a napokban több városban is.

A Községi Törzskar

A Törzskar több helyet is biztosított a veszélyeztetett lakosság ideiglenes elhelyezésére, természetesen ha erre szükség mutatkozik. A terv szerint a régi moziteremben, sportcsarnokban, de végső esetben a községi iskolák tornatermei is számításba jöhetnek. A Népjóléti Központ felajánlotta a menhelyét is a szükség esetére.

Több egyesület már előre jelezte, hogy hajlandó segíteni, így a turjai Kobasicijada Egyesület 100 kg kolbászt ajánlott fel a rászorulóknak, míg a nádaljai Női Egyesület már megkezdte a ruhanemű gyűjtését.

a srbobran.rs nyomán