Hírek

Szenttamas.rs

 

Felhívás segélygyűjtésre

 

Katarina Jockov

 

Sajtótájékoztató keretében ismertették a nyilvánossággal azt a segélygyűjtési akciót, amelyet Svetlana Rajak gyermekorvos kezdeményezésére indított a szenttamási Szociális Központ, az önkormányzat és a  Községi Tanács hétfőn. A pénzadományokat Katarina Jockov kilencéves nádaljai kislány májátültetésére gyűjtik. A bonyolult műtétet többhónapos kivizsgálást követően Olaszországban végzik majd el.

 

 

Dr Ilija Gazepov

Dr. Ilija Gazepov, a községi tanács egészségügyi és szociális védelemmel megbízott tagja elmondta, a kislány egy éves korában súlyos műtéten esett át, azóta folyamatosan orvosi ellenőrzés alatt áll. Jelenleg sürgősen májátültetésre van szüksége ahhoz, hogy remény legyen a teljes felépülésre, ezt a műtétet pedig nálunk még nem végzik. Ezért kell anyukájával Olaszországba utaznia, több hónapos ott tartózkodásuk és maga a műtét pedig több százezer dinárba kerül.

 

A szenttamási önkormányzat, a községi tanács és a Szociális Központ közösen indította el segélygyűjtési akcióját, és már megtette az első lépést is, ugyanis a községi tanács határozata alapján 123,000 dinárt utalt át a kislány nevére nyitott folyószámlára. Zoran Mladenović polgármester elmondta, csak az átültetésre 3150 euróra lesz szükség, ezt követően pedig további 5000 euróra.

 

Zoran Mladenović

− Azért indítottuk az akciót, hogy segítsünk a kislánynak, és hiszem azt, hogy az akció sikeres lesz. Az Erste Banknál egy külön folyószámlát nyitottuk a kislány nevére, és ezúton szeretném felhívni a jóakaratú embereket, hogy lehetőségeikhez mérten segítsenek Katarinának és édesanyjának. Remélem, hogy közösen várjuk őket haza Olaszországból. A  Köztársasági Egészségbiztosítási Alap közel 6000 euróval támogatja Katarina gyógykezelését – mondta a szenttamási polgármester.

 

 

Biserka Veselinović

A Szociális Központ igazgatója, Biserka Veselinović elmondta, hogy szerény anyagi körülmények között élő családról van szó. Az édesanya, Marija Jockov egyedül neveli négy gyermekét, szociális segélyből és gyermekpótlékból élnek. Most legnagyobb gondja az, hogy a legidősebb gyerek, Katarina túl legyen a műtéten, és mielőbb visszatérhessen barátaihoz és az iskolába. Bár magára a műtétre már megvan a pénz, az utazásra, továbbá a műtét utáni kezelésre sokkal többre lenne szükség, amit a család nem tud előteremteni.

− Intézményünk és az önkormányzat megtette az első lépést. Kérünk mindenkit, aki tud, segítsen – mondta az igazgatónő.

Az adományok az Erste Banknál nyitott számlára Katarina Jockov megsegítése elnevezéssel fizethetők be:

 

Žiro račun br: 908-34001-19

Poziv na broj: 40260100-8704792831

Sajtótájékoztató

 

szenttamas.rs