Művelődés

Szenttamas.rs

 

GION NÁNDOR SZÉPIRODALMI- ÉS MŰFORDÍTÓI PÁLYÁZAT 2021

 

Gion Nándor Novellapályázat 2021

 

A Gion Nándor Emlékház novellapályázatot hirdet, amelynek célja a magyar irodalom és szellemiség gazdagítása, új művek írásának serkentése, a gioni irodalmi diskurzusok továbbéltetése. A díj eredetileg magyar nyelven írt pályamű szerzőjének ítélhető oda.

A jeligével ellátott pályamunkák beérkezési határideje 2021. június 1-je. Arra kérjük a pályázókat, hogy a beküldött pályaművekhez zárt borítékban csatolják személyi adataikat és pontos elérhetőségüket (cím, telefon, ímél). Az eredményeket a Gion Nándor Emlékház honlapján teszik közzé. A bírálóbizottság augusztus 29-én adja át a díjakat a Gion Nándor Emlékházban Szenttamáson. Elfogadjuk az elektronikusan beküldött pályázati munkákat is.

Egy szerző több munkával is jelentkezhet, abban az esetben a jelszava legyen ugyanaz, s írjon mellé sorszámot (jelszó1, jelszó2…).

Az első három helyezett oklevelet és pénzjutalmat kap. A három legjobb és a bírálóbizottság által kiadásra javasolt valamennyi alkotás megjelentetését az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet vállalja.

A kéziratokat nyomtatott vagy elektronikus változatban kérjük a Gion Nándor Emlékház címére vagy ímélcímére küldeni:

Gion Nándor Emlékház

Popovača venac u. 30.

21480 Srbobran (Szenttamás)

Szerbia

Bővebb információ:

gionnandoremlekhaz@gmail.com

 

Gion Nándor Regénypályázat 2021

 

A Gion Nándor Emlékház az idén a Forum Könyvkiadó Intézettel karöltve regénypályázatot hirdet, amelynek célja a magyar irodalom és szellemiség gazdagítása, új művek írásának serkentése, a gioni irodalmi diskurzusok továbbéltetése. A díj eredetileg magyar nyelven írt pályamű szerzőjének ítélhető oda.

A jeligével ellátott pályamunkák beérkezési határideje 2022. január 31-e. Arra kérjük a pályázókat, hogy a beküldött pályaművekhez csatolják személyi adataikat és pontos elérhetőségüket (cím, telefon, ímél). Elfogadjuk az elektronikusan beküldött pályázati munkákat is.

Az eredményeket a Gion Nándor Emlékház honlapján teszik közzé. Az ünnepélyes díjátadásra 2022. augusztusában kerül sor.

Az első helyezett oklevelet és pénzjutalmat kap. A legjobb regény megjelentetését az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet vállalja.

A kéziratokat nyomtatott vagy elektronikus változatban kérjük a Gion Nándor Emlékház címére vagy ímélcímére küldeni:

Gion Nándor Emlékház

Popovača venac u. 30.

21480 Srbobran (Szenttamás)

Szerbia

Bővebb információ:

gionnandoremlekhaz@gmail.com

 

Műfordítói Pályázat 2021

 

A Gion Nándor Emlékház és Szenttamás Község Önkormányzata 2012-ben indította el közös pályázatát, amelynek célja Gion Nándor mindmáig szerbül nem olvasható elbeszéléseinek, novelláinak, regényeinek a szerb nyelvre fordítása.

A Gion Nándor Műfordítói Pályázat eredményeként eddig lefordított és megjelentetett kötetek: Priče iz Keglovićeve ulice, Jednouhi čovek, Priče o starom revorveru, O mom stricu i druge priče, Kormorani se još nisu vratili, Rafal za jednog crnog bivola, Anđeosko veselje, Klavir iz belog dvorca, Vodozemci u pećini, Pljačkaši pošte i Brate moj, Jove.

Az idén, Gion Nándor születésének 80. évfordulóján a pályázat meghívásos és a Rózsaméz című regényt fordíttatjuk le. A fordításra Vickó Árpádot kértük fel, hiszen ő volt a Virágos Katona átültetője is. Célunk a Virágos Katona és a Rózsaméz együttes megjelentetése az idei év folyamán.

 

Gion Nándor Kulturális Központ

gionnandoremlekhaz.org