Kultúra

Szenttamas.rs

 

Gion Nándor Napok 2019

Könyvbemutatóval kezdődött 2019. február 1-jén, az író születésnapján a Gion Nándor Napok rendezvénysorozat a szenttamási Népkönyvtárban. Az irodalmi eseménysorozat a tavalyi budapesti Könyvhétre megjelent Gion Nándor című album bemutatójával és az idei, 2019. évi Gion Nándor Novella- és Műfordítói Pályázat kiírásával kezdődött.

A folytatásban február 22-én a Kultúrotthonban bemutatták a Rafal za jednog crnog bivola (Sortűz egy fekete bivalyért) című szerb nyelvű fordításkötet, valamint kiállítás nyilt a kötet illusztrációiból, amelyek Munjin Andrea alkotásai.

A harmadik rendezvény a tavalyi év végén megjelent, Maradék maradéka című kötet bemutatása volt a szenttamási Népkönyvtárban.

Az idei Gion Nándor Napok rendezvénysorozat utolsó eseményére 2019. március 9-én (szombaton) 17 órai kezdettel kerül sor, amikor a szenttamási Szent Kereszt Felmagasztalása római katolikus templomban bemutatják az Út menti körösztök Szenttamáson című monográfiát. A könyvet a szerzők, Paraczky László és Németh Dezső, valamint a szerkesztő, dr. Horváth Futó Hargita mutatja be. Köszöntő beszédet mond ft. Szarvas Péter, aki maga is részt vett a kutatómunkában, az adatok feltárásában.

Moderátor: Süge Zsolt hitoktató. A műsorban fellép Horváth Hargita versmondó és a Szent Mónika Közösség Keresztény Édesanyák Csoportja.

A könyv a helyszínen megvásárolható 1200 dináros áron.

Minden érdeklődőt szerettel várnak.

 

P. L.