Hírek

Szenttamás.rs

 

Megkezdődött a nádaljai vízgyár építése

A szenttamási Graditelj Közvállalat szakszolgálata értesíti a község polgárait, hogy szeptember 2-án megkezdődött a nádaljai vízgyár építése. A munkálatok tervezett határideje 90 nap, és ha minden jól megy, akkor a víztisztítóval felszerelt üzemet 2015. november 30-án adják át rendeltetésének. A projektum befejezése után, ugyanakkor a hivatalos határidő előtt, folyamatos próbaüzemelést láttak elő, amikor a kapott ivóvizet egy erre felhatalmazott laboratóriumban állandó vegyi és mikrobiológiai ellenőrzésnek vetik alá.

A műszaki dokumentációt az újvidéki Andzor Engineering vállalat készítette. A felszerelés 60 m3/óra vizet állít elő, amelyet megfelelő szűrőkön keresztül tisztítanak meg az arzéntól, vastól és mangántól. Ugyanakkor a víz nem lesz többé zavaros, és ammóniákot sem tartalmaz.

A vízgyár építkezési munkálatait az újvidéki Hidrozavod felügyelete mellett a kragujeváci Milanovic engineering és a sopoti Milanić vállalat végzi.

Az építkezés és a felszerelés beépítésének ideje alatt a a Graditelj Közvállalat dolgozói teljesen felújítják a településen a vízvezeték-aknákat, a vízvezeték-elosztókat, és az utcai vezetékeken lévő csapokat is kicserélik. A dolgozók ugyanakkor új vezetékeket is felszerelnek, amelyek a meglévő vízvezeték öblítésére szolgálnak majd – áll egyebek között a Graditelj Közvállalat szakszolgálatának szerkesztőségünkhöz intézett átiratában.

 

szenttamas.rs