Értesítés

Szenttamas.rs

graditelj cím

 

SZENTTAMÁS: A vezetékes víz fogyasztható

 

A szenttamási polgármesteri hivatal ma délután közleményben fordult a polgárokhoz, melyben többek között a következőket olvashatjuk:

Az internetes közösségi portálokon több álhír kering, miszerint a szenttamási ivóvíz nem felel meg a minőségi követelményeknek, és emiatt ok nélkül nagy pánik keletkezett a községben.

A vezetékes víz teljes egészében megfelel a követelményeknek és emberi fogyasztásra alkalmas. Az ivóvíz minőségét rendszeresen ellenőrzik, az ivóvízhálózaton pedig nem történt semmilyen meghibásodás. Az ilyen álhíreknek a célja a pánikkeltés a lakosság körében, a háttérben pedig ugyanaz a politikai nyomásgyakorlás áll, ami már néhány napja jelen van az egész országban, és ami a helyzet destabilizálását célozta meg.

Ismétlem: Szenttamás község területén az ivóvíz fogyasztható, olvasható Radivoj Paroški szenttamási polgármester mai sajtóközleményében.

A délután folyamán a szenttamási Graditelj Közvállalat, amely többek között az ivóvíz és a forráskutak felügyeletével van megbízva, hasonló közleménnyel fordult a nyilvánossághoz:

Ezúton értesítjük Szenttamás község polgárait, hogy a vezetékes víz iható, minősége pedig minden értelemben megfelel a követelményeknek. A közösségi portálokon rosszindulatú hírek jelentek meg, hogy a szenttamási ivóvíz nem alkalmas fogyasztásra, mert metánnal fertőzött. Ugyanilyen információ kering Szerbia más városaiban is, mint Belgrádban, Újvidéken stb.

A szenttamási Graditelj Közvállalat folyamatosan ellenőrzi a vezetékes víz minőségét, és amennyiben negatív eredmények érkeznek, azonnal leállítja a vízszolgáltatást, és erről tájékoztatja a polgárokat, olvasható a vállalat szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

 

szenttamas.rs