Hírek

Szenttamas.rs

 

Az eső esik, víz meg nincs

 

Szenttamás egyes részein már tegnap a késő esti órákban zavaros volt a csapvíz, ma kora reggel pedig kiderült, hogy a város központjában az egyik fővezetéken csőrepedés történt, ami miatt az egész település vezetékes víz nélkül maradt.
A csőrepedés a Miloš Crnjanski utca 4-es számú lakótömbjének közelében, a parkolóhely és a járda között történt, aminek következtében a reggeli óráktól szünetel az ivóvíz szolgáltatás. A Graditelj Közvállalat víz és csatornahálózattal megbízott szakosztályának ügyeletes csoportja már kora reggel a helyszínen volt, ahol először egy munkagép segítségével kiásták, majd kiszivattyúzták a vizet, hogy hozzáférjenek a meghibásodott csővezetékhez. Közben a délelőtt folyamán eleredt az eső, ami még jobban lassította és nehezítette a javítási munkálatokat.
A déli órákban a helyszínen járva megtudtuk, a javítás még legalább két-három órát eltart, ezt követően pedig a forráskút ügyeletese újból megnyitja a csapokat. Az egyik dolgozó elmondta, a délelőtt folyamán többször is próbálkoztak a település egyes részeinek visszakapcsolásával, sajnos, ez nem bizonyult megfelelő megoldásnak, mert a meghibásodás következtében a csövekbe sok föld mosódott, ami miatt a víz mindenütt zavaros, a nyomás pedig csökkent.
Közben a polgárok feltalálták magukat. Sokan a központban lévő Sárgakútról vitték a vizet, illetve az üzletekből vásároltak palackozott vizet a vasárnapi ebédhez.
Paraczky László