Hírek

Szenttamas.rs

 

Gyűlik a segély Katarinának

Lassan, de biztosan gyűlnek a pénzadományok Katarina Jockov kilencéves nádaljai kislány májátültetésére. Már hírül adtuk, hogy a bonyolult és drága műtétet több hónapos kivizsgálást követően Olaszországban végzik majd el.

A humanitárius segélyakció kezdeményezői a szenttamási Szociális Központ, az önkormányzat és a községi tanács. Biserka Veselinović, a szociális központ igazgatója hírportálunknak elmondta, az akció első két hetében Katarina erre a célra nyitott folyószámlájára 192.520,00 dinár érkezett. A pénzadományokat főleg cégek és civil egyesületek utalták át, de sok magánszemély is segített.

− Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a támogatást. Bízunk abban, hogy a kislány, akit ezekben a napokban az újvidéki gyermekklinikán készítenek fel az olaszországi műtétre, legyőzi  a betegséget. Kitartást és a legjobbakat kívánjuk Katarinának és családjának – üzeni az igazgatónő.

A központban hallottuk, hogy a folyószámlára a minap újabb átutalás érkezett, ezúttal a nádaljai Svetlost Humanitárius Egyesülettől. Dragica Vrbaški, az egyesület elnökasszonya elmondta, a környező települések női egyesületeivel az elmúlt vasárnap humanitárius teadélutánt szerveztek, amelyen az önkéntes adományokból 59,400 dinár gyűlt össze.

Az adományok továbbra is az Erste Banknál nyitott számlára, Katarina Jockov megsegítése elnevezéssel fizethetők be:

Žiro račun br: 908-34001-19

Poziv na broj: 40260100-8704792831

 

szenttamas.rs