Hírek

Szenttamas.rs

 

Ülésezett a szenttamási helyi közösség tanácsa

A szenttamási Helyi Közösség tanácsának sorrendben 11. ülését hat napirendi ponttal szeptember 18-án tartották. Az elmúlt ülés jegyzőkönyvének elfogadása utána a tanács tagjai beszámolót hallhattak a hagyományos Szenttamási Barázda elnevezésű szántóversenyről, amelyet ezúttal a Helyi Közösség mezőgazdasági bizottságának és a Szenttamási Barázda szántóverseny szervezőbizottságának közös szervezésében tartottak meg, 2015. augusztus 1-jén. A mezőgazdasági bizottság elnöke, Vladimir Rankov elmondta, a sorrendben XVI. szántóverseny iránt ezúttal is óriási volt az érdeklődés, a szervezés pedig a jó időjárásnak és az előre biztosított anyagi háttérnek köszönhetően zökkenőmentes volt. A rendezvény szervezőbizottsága a tavasz és a nyár folyamán kilenc ülést tartott, amelyeken a legapróbb részletekig mindent pontosítottak. A tanácstagoknak elmondta, az idei rendezvényen a szervezők külön megemlékeztek dr. Berényi Jánosról, az  újvidéki  Mezőgazdasági Kutatóintézet tudományos tanácsosáról, aki sok-sok éven keresztül volt a versenybizottság elnöke.

Az ülés folytatásában a tanács tagjai egyhangúlag elfogadták a helyi közösség 2015. évi pénzügyi tervének összehangolását a községi költségvetés második módosításával, továbbá a helyi közösség 2016. évi pénzügyi tervezetét.

A péntek esti ülésen a tanácstagok jelentést hallhattak a jövő hónapban épülő új játszótérről is, amelyet Filipović Nikola, a Sportbizottság elnöke vázolt fel. Mint mondta, a játszótér felszerelésére a pénzt pályázat útján biztosították, a tervek is megvannak, a teljes dokumentáció rendezése után pedig azonnal hozzákezdenek a munkához.

Az ülés végén a tanács tagjai több konkrét kérdést, illetve javaslatot is benyújtottak, amelyeket továbbítanak a megfelelő községi szerveknek. Az egyik ilyen javaslat szerint fel kellene mérni annak a lehetőségét, hogy a helyi közösség a Zmaj utcában lévő, valamikori Elan vállalat irodahelyiségeibe költözzön. A tanács tagjai egyhangúlag elfogadták azt a javaslatot is, miszerint átiratban fordulnak a községi tanácshoz, amelyben kérik a begluki városrész esővízelvezető rendszerének mielőbbi rendezését.

Ülésezett a Helyi Közöség Tanácsa 2015. szeptem ber 17.

Paraczky László