Hírek

Szenttamas.rs

 

Helyi közösségi választásokra készülnek Szenttamáson

 

Szenttamás község mindhárom helyi közösségében: Szenttamáson, Turián és Nádalján is lejárt a helyi közösségek aktuális tanácsának megbízatása, ezért mindhárom helyi közösségben választásokat hirdettek meg. A polgárok július 15-én adhatják le a voksukat a leendő tanácstagokra.

A választások kiírása kapcsán felkerestük Dragan Šarčevot, a helyi közösségek tanácsának megválasztásával foglalkozó bizottság elnökét, aki elmondta, az előkészületek befejeződtek, és már csak a szavazócédulák nyomtatása maradt hátra.

– A mostani választások ugyanazon szabályok szerint fognak zajlani, mint a négy évvel korábbiak. Hét körzet lesz Szenttamáson, ahol 11 tanácstagot választunk, és egy-egy Turián illetve Nádalján, ahol hét jelöltre kell szavazni – tudtuk meg Šarčevtól. Mint mondta, idén először pártok is állíthattak tanácstagjelölt-listát, de bárki jelentkezhetett, aki összegyűjtött legalább húsz támogatói aláírást.

A szenttamási helyi közösség tanácsának 11 képviselői helyére összesen 27-en pályáznak, Turián a 7 helyre 13, míg Nádalján a hét helyre 12 jelölt pályázik. A szavazóhelyek reggel 7-től este 20 óráig tartanak nyitva, a polgároknak pedig vigyázniuk kell, hány jelölt nevét karikázzák be, mert ha több nevet karikáznak, az a szavazat érvénytelen lesz – mondta Dragan Šarčev.

A tanácstagjelölt listák ITT tekinthetők meg.

 

P. L.