Hírek

Szenttamas.rs

Ránkszakadt a tél

 

Szenttamáson ma reggel 7 óra után kezdett el havazni. Egy óra múlva már egyre intenzívebben esett a hó, így fél 9-kor a Graditelj Közvállalat nyolc járműve kivonult az utcákra és az utakra. A közvállalat igazgatója, Dragoljub Banković a kora délután órákban hírportálunknak elmondta, hogy a délelőtti órákban a főbb útvonalakat tisztították és sózták a téli szolgálat munkatársai, később pedig a mellékutcákból takarították a havat.

- Mind a nyolc rendelkezésünkre álló jármű egyidejűleg került bevetésre ma reggel. Négy hókotróval és sóládával felszerelt tehergépkocsi, két hóekével felszerelt erőgép és két hóekével felszerelt tehergépkocsi tisztítja folyamatosan a szenttamási, turijai és nádaljai utakat. A főbb útvonakat sózzák, illetve zúzalékkal szórják. A község területén a kora délutáni órákra minden út és utca járható lett – mondta az igazgató. Hozzátette, hogy az erős szél több helyen kisebb hófúvásokat okozott, azonban a téli szolgálat dolgozói uralják a helyzetet.

A meterológusok előjelzése szerint a hóesés ma az esti órákra eláll, az északkeleti szél azonban megerősödik, és holnap reggelre kemény fagyra kell számítani. Kedden tovább hűl a levegő, a legalacsonyabb reggeli hőmérséklet -15, a legmagasabb pedig -7 fok körül alakul. Az igen hideg idő várhatóan péntekig tart, szombattól enyhülést jósolnak.


Karácsonyi koncert a Zmaj iskolában 2014. december 23.

 

P. L.