Hírek

Szenttamas.rs

 

Három óra alatt csaknem 24 ezer dinár gyűlt össze

 

Folytatódott Szenttamáson a humanitárius akció-sorozat, amely keretében a kis Lana Jovanović gyógyekezelésére a Ruka Spasa Egyesület gyűjtött össze 24 ezer dinárt

 

A főleg asszonyokat tömörítő szenttamási egyesület varrással, kézimunkázással foglalkozik, és megalakulása óta számtalan humanitárius akciót szervezett. Ezúttal a kis Lana Jovanović (2019) részére gyűjtöttek, aki teljesen egészségesen született, sajnos néhány hónap alatt megbetegedett, és ún. gerinc eredetű izomsorvadásban szenved (SMA).

A Ruka Spasa Egyesület elnöke, Savka Lazić elmondta, az asszonyok a különböző műhelymunkákon készült kézimunkákat ajándékozták ma a piacra látogatóknak, a ruhaneműért, díszekért kapott önkéntes adományokat pedig az erre a célra kihelyezett dobozba gyűjtötték. Sokan voltak olyanok, akik semmit nem vettek el az asztalra rakott kötött holmi közül, viszont tettek pénzt a dobozba: − Az utóbbi egy hónapban Szenttamáson több akciót is szerveztek a beteg kislány megsegítésére. Az egyesületben először úgy gondoltuk, hogy odacsatlakozunk valamelyik szervezőhöz, és ilyen módon segítünk az eszközök gyűjtésében. Végül úgy döntöttünk, hogy saját akciót szervezünk, ami igazán sikeresnek mondható, hiszen nem egészen három óra leforgása alatt minden kézimunka elfogyott, a dobozban pedig 23.940 dinár gyűlt össze. A pénzt azonnal befizettük a megadott folyószámlára. Az ország minden polgárának azt üzenjük, ki-ki a maga módján és lehetősége szerint kapcsolódjon be ebbe a humanitárius akcióba, mert segítenünk kell a kicsi Lanának – üzente a szenttamási egyesület elnöke.


 

P. L. (Fotó: A. B.)

szenttamas.rs