Hírek

Szenttamas.rs

 

Háromnapos humanitárius sportrendezvények Szenttamáson

 

Háromnapos humanitárius labdarúgótornát, röplabdamérkőzést és egyéb sporteseményt szervezett az elmúlt hétvégén a szenttamási Naša priča Egyesület. Az összes bevételt Lana Jovanović további gyógykezelésére fizették be

 

A Naša priča Egyesület tagjai több napon át készültek a szenttamási Újtelepen sorra kerülő sportrendezvények megszervezésére. Rendbeszedték a terepet és a sportpályákat, padokat és asztalokat állítottak fel, két üstben főtt a csemegekukorica, szólt a zene, az érdeklődők számára pedig ingyenes fiákeres sétakocsikázást is biztosítottak. A csatorna partja péntektől ismét benépesült, a sportolók mellett az Elan Wolley Női Röblabda Klub játékosai strandröplabdáztak, a háromnapos kispályás labdarúgó tornára pedig túljelenkezés volt. Szinte nem akadt a városban olyan civil szervezet, aki valamilyen módon ne támogatta volna a humanitárius rendezvényt.

A legtöbben szombaton látogattak az újtelepi sportpályára, ugyanis a szervezők meghívására Szenttamásra érkezett Vasa Mijić, olimpiai aranyérmes röplabdázó, az ausztráliai Sydneyben megrendezett 2000. évi nyári olimpiai játékok egyik résztvevője. Az élsportoló a fiatalok nagy örömére szinte azonnal beállt a röplabdázók közé, a mérkőzés után pedig válaszolt a jelenlévők kérdéseire, és mindenkivel szívesen fényképezkedett. A sajtó képviselőinek elmondta, meglepte a kiváló hangulat és a sok sportoló: − Először is köszönöm a Naša priča Egyesületnek a meghívást, és nagyon örülök, hogy részese lehetek ennek a humánus rendezvénynek. Külön meglepett az óriási érdeklődés, a sok fiatal sportoló, és a versenyek, melyeknek egyetlen célja van: akár egyénileg, akár csapatonként hozzájárulni a beteg kislány felépüléséhez. A médiában naponta jelennek meg a különböző felhívások az ilyen és hasonló jellegű humanitárius rendezvények, azaz a beteg gyermekeket támogató akciókkal kapcsolatban, és örülök annak, hogy sokan segítenek. Amikor csak lehetőségem van rá, eleget teszek az ilyen és hasonló felkéréseknek, és közösen gyűjtjük az eszközöket. Valahogy kötelességemnek érzem mindezt, de nemcsak én, hanem mások is, hogy ahol lehetőség van rá, segítsünk – mondta Vasa Mijić.

A humanitárius rendezvényre a szenttamási polgármester, Radivoj Debeljački családjával érkezett, és ugyancsak támogatásáról biztosította a kezdeményezést: − Az eseménysorozat egy nagyon jó példája a Naša priča Egyesület által indított összefogásnak. Szerintem az önkormányzat köteles támogatni az ilyen humanitárius és hasonló jellegű akciókat, hiszen ezáltal nemcsak a bajban lévő egyéneknek segítünk, hanem saját gyermekeinket is megtanítjuk a helyes és példamutató tettekre. Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki bármilyen módon támogatta a labdarúgó tornát és a többi sporteseményt, hiszen ezáltal közvetlenül is hozzájárultunk a beteg kislány gyógyulásához – mondta a polgármester.

A szombati mérkőzések idején a sportolók és a látogatók számára a Kék Kör, a Cukorbetegség Ellen Küzdők Szenttamási Egyesülete ingyenes vérnyomást és vércukorszint-mérést végzett, emellett az érdeklődők ingyenes egészségügyi tanácsokat is kaptak.

 

Paraczky László (Fotó: A. B.)

szenttamas.rs