Hírek

Szenttamas.rs

                                                       

Fogadták az elsősöket Nádalján és Turián (is)

 

A nádaljai Žarko Zrenjanin Uča Általános Iskola udvarában, az intézmény bejáratánál pénteken, augusztus 31-én délben került sor az elsősök ünnepélyes fogadására. Az alkalmi műsort ezúttal az alsós tagozatok készítették, akik verses, humoros és táncos jelenetekkel szórakoztatták a legkisebbeket. A 27 kisdiák ezt követően először lépte át az iskola küszöbét, és tanítónőjükkel a tanterembe vonultak, ahol az önkormányzat által biztosított csomagok várták őket.

Az elsősöket az iskola igazgatója, Branislava Stanaćev köszöntötte, aki többek között kiemelte, hála az önkormányzat támogatásának, az idei tanévet teljesen felkészülten kezdik, az intézmény minden feltételt biztosított: ‒ Idén 27 kisdiákot köszönthetünk, tavaly csak 19 elsősünk volt. Az iskolában kilenc tagozat működik, tavaly 174 diákunk volt, az idén többen lesznek. A nyári szünidő alatt az épület felújított részét teljes egészében átfestettük, így felkészülten várjuk az új tanév kezdetét. Nagyon bízunk abban, hogy az idei évben sikerül felújítani az épület régi szárnyát is, ahol elsősorban a tető javítására lenne nagy szükség. Nem dicsekvésképpen, de el kell mondani, hogy az elmúlt iskolaévben egy pályázatnak köszönhetően az egyik tantermet teljes egészében felszereltük számítógépekkel, és interaktív táblát is vásároltunk. A község területén iskolánk vezeti be először az elektronikus naplót. Használatát illetően a pedagógusok előzőleg képzésen vettek részt, és hétfőtől az iskolában már nem használjuk a hagyományos naplót – mondta a nádaljai iskola igazgatója.

Az elsősök ünnepélyes fogadásán az önkormányzat képviseletében Lazar Krajinović polgármester-helyettes és a községi tanács oktatással megbízott tanácsosa, Zoran Mijić vett részt.

A turiai Petar Drapšin Általános Iskolában az elsősöket pénteken délelőtt 10 órától ugyancsak ünnepi műsorral fogadták. A 17 kisdiákot Branislava Zeremski igazgatónő köszöntötte, őt követően pedig Zoran Mijić oktatáti tanácsos mindenkinek átadta a szenttamási önkormányzat ajándékát, a tanfelszerelést tartalmazó csomagot: ‒ Mindannyian azt szeretnénk, ha jól tanulnátok, a példás magaviselet és új ismeretek mellett pedig sok-sok örömet, új barátokat találnátok az intézményben. Ehhez persze szót kell fogadni a tanító néninek és sokat tanulni – mondta a községi tanács tagja, aki az intézmény minden dolgozójának sikeres tanévkézdést kívánt. A turiai elsősöket négy éven át Slavica Jovanov tanítónő vezeti.


 

P. L.