Sport foci

Szenttamas.rs

 

Barátjukért fociznak

A Fiatal Szocialisták nevű civil szervezet szombaton, szeptember 5-én humanitárius labdarúgótornát szervez, melynek összbevételét Miljan Konatar (1989) gyógykezelésére fordítják.

Lazar Krainović, a szervezet elnöke portálunknak elmondta, a szenttamási Sport és Üdültetési Központ támogatásával szombaton a sportcsarnokban nagyszabású labdarúgótornát tartanak, amire a „4 + 1” játékszabályok érvényesek. A benevezési díj csapatonként 3000 dinár, és magában foglalja az ebédet valamint az üdítőt.

− A kezdeményezés a Fiatal Szocialisták szervezeté, a torna célja pedig az, hogy anyagilag támogassuk barátunk gyógykezelését. Bízom benne, hogy a humanitárius jellegű torna pozitív visszhangra talál – mondta többek között Krainović.

Miljan Konatar szenttamási fiú egy veleszületett, örökletes bőrbetegségben szenved (Epidermolysis bullosa - EB). A betegség lényege, hogy főleg a nyomásnak, dörzsölésnek kitett területeken  a bőr fellazul, leválik és helyén hólyagok és nedvező hámfosztott területek alakulnak ki. A bőr olyan érzékeny, mint a pillangó szárnya, emiatt pillangógyerekeknek is nevezik az epidermolysis bullosa betegségben szenvedőket. Milan már régóta szenved ebben a betegségben és segítsére szorul.

A labdarúgótornával kapcsolatban érdeklődni a 069/72-96-891, és a 065/ 93-14-314-es telefonszámokon lehet.

P. L.