Önkormányzat

Szenttamas.rs

 

Sikeres volt a 2015. év

A Kék Kör, a Cukorbetegség Ellen Küzdők Szenttamási Egyesülete 2015-ben több tíz jelentős, megelőző és tájékoztató jellegű akciót tartott, melyekbe több ezer fiatal és polgár kapcsolódott be a község területéről. Jelen voltak a helyi közösségekben, iskolákban, sportegyesületekben, meglátogatták a község legidősebb polgárait, a Gyöngy, a Fejlődésben Elmaradt Személyek Egyesületét, továbbá több tájékoztató jellegű tribünt tartottak. Novemberben az egyesület megszervezte a Futás az egészségért sportrendezvényt, támogatták az önkéntes véradókat és a különböző sportrendezvényeket. Támogatásuknak köszönhetően egy cukorbetegségben szenvedő gyermek ott lehetett a Redneken (Vrdnik) szervezett Élet iskolája elnevezésű nyári táborban.

A Kék Kör szenttamási egyesületének elnöke, dr. Ilija Gazepov elmondta, a felsoroltak mellett az ingyenes orvosi ellenőrzéseken részt vett a Svetozar Miletić Gimnázium minden diákja, de a község területén tevékenykedő sportklubok tagjait is megvizsgálták. Mindegyik helyszínen előadásokat tartottak a cukorbetegség kialakulásának megelőzéséről, az egészséges életmód fontosságáról, és több ezer ehhez kapcsolódó reklámanyagot osztottak szét.

− Két, a község által támogatott projektumot sikerült megvalósítanunk, ezek pedig A fizikai mozgás – az erő energiája, valamint Az egészségnek és a sportnak nincs alternatívája elnevezésű megmozdulások voltak. Az akciók sikeréhez nagyban hozzájárult a szenttamási egészségház és a Szociális Központ, az iskolák igazgatói, a sporklubok vezetői, a helyi közösségek, a Beljanska bara Egyesület, és még sokan mások. Nekik, továbbá a támogatóknak és a községi médiának ezúttal szeretnék külön köszönetet mondani – emelte ki Ilija Gazepov.

Archív fotók

 

szenttamas.rs (archív fotók)