Művelődés

Szenttamas.rs

 

Béres Ferenc - kiállítás nyílt Újhartyánban

Újhartyán Önkormányzata kilencedik alkalommal rendezte meg Hartyánfeszt Sváb Gasztronómiai és Kulturális Rendezvényét. Az ünnepség előestéjén az Újhartyáni Tájház pincéjében, színes irodalmi és zenei műsorszámok kíséretében, hartyáni és vendégművészek közreműködésével megnyílt Béres Ferenc Táborfalván élő festőművész árusítással egybekötött tárlata. A fiatal művészt a jelenlévőknek egy kötetlen beszélgetés keretében dr. Almási Anikó közgazdász, a Közgazdasági Egyetem tanára, a táborfalvi Mozaik újság főszerkesztője mutatta be.

Béres Ferenc festőművész pályafutását igen korán kezdte, már óvodai évei alatt önálló stílust mondhatott magának. Ekkor élte „Bahama korszakát”, erről rengeteg (kizárólag) pálmafákat ábrázoló képe tanúskodik. Később egy teljesen eltérő álom megvalósítása felé fordult, minden vágya a kamionsofőrré válás volt. Életkorából és tapasztalatainak hiányosságából vezethető le és érthető meg ez a vágy.

Sok évi alkotói válság után következett újabb korszaka. Nevezhetjük „kamion korszaknak”, mert kizárólag e monstrumok megörökítésének szentelte tehetségét. A nehéz kezdet sem vette el kedvét, és hosszas küzdelmeket követően belátta, hogy a szakmai segítség sokat lendíthet pályafutásának kiteljesedésében.

Ma már hivatásos festőként tevékenykedik, végzettsége és munkája minőségének tekintetében is.

Munkái nagy részét airbrush technikával készíti, de már előkerült az ecset is. Az airbrush technikának köszönhetően szinte minden tárgy alapként szolgálhat, motorok, bukósisakok, kamionok, autók motorházteteje, hangszerek.

Témái a szürrealitás határán mozognak, átitatva gúnnyal és társadalomkritikával. Képei megidézik a múlt század amerikai reklámtábláinak képi világát modern mondanivalóval.Béres F. festőművész kiállítása Újhartyánban 2015. szeptember 5.

Béres F. festőművész kiállítása Újhartyánban 2015. szeptember 5.

szenttamas.rs