Önkormányzati hírek

Szenttamas.rs

Kínai üzletemberek Szenttamáson

 

Kínai üzletemberek küldöttsége látogatott szombaton ismét Szenttamásra, hogy a helyszínen ismerkedjen meg az ipari parkban kínálkozó beruházások lehetőségeivel, melyeket az önkormányzat kínál fel e célra. A kínai vendégek Zuohong Dingom és Chuanxi Zhangom a kínai ipari kamara képviselői, néhány bútoripari nagyvállalat vezetőivel, megtekintették a feketicsi út mentén elterülő e célra fentartott területeket Zoran Mladenović polgármester és munkatársai kíséretében. A vendégek nagy érdeklődést mutattak a felkínált lehetőségek és a szerbia befektetési eshetőségek iránt. A polgármester mellett jelen volt Željko Dvoržak, a Tartományi Gazdasági Titkárság segédtitkára, Slobodanka Gradinac, a polgármester helyettese, Željko Bogojević, a KKT elnöke, a Községi Tanács tagjai, valamint a községi szakszolgálatok osztályvezetői.

– Szeretnénk – nyilatkozta Zoran Mladenović a kínai küldöttségnek –, ha olyan döntéseket hoznának, melyek a jó üzleti érdekeiket serkentenék, de amelyek egyben a szenttamási község és a polgárok érdekeit is szolgálnák. Az itt bemutatott területek kielégítik az önök alapvető igényeit, a hiányzó, az ilyen beruházásokhoz szükséges infrastrukturát rövid időn belül biztosítani tudjuk, hiszen támogatásukról biztosított bennünket a szerbiai és a tartományi kormány is, ígérték, hogy ezeket a beruházásokat megvalósítják. A vendékeket érdekelte a kérdéses területek kisajátításának a feltétele, az energetikai, villany és gáz, infrastruktúrának a lehetőségei, a logisztikai megoldások, a határok elérhetőségei és nem utolsósorban a munkaerő lehetőségei.

Kinai vendégek 2014. április 5.

Két, a kínai üzletembereknek szervezett belgrádi bemutatón prezentáltuk a vajdasági és szenttamási lehetőségeket – nyilatkozta Željko Dvoržak, a Tartományi Gazdasági Titkárság segédtitkára –, mint ismeretes, az érdeklődők jelentős bútoripari beruházók, és fontos, lényegi részletek után érdeklődtek. Szavaik szerint Szenttamás a kezdetnek nagyon ígéretes. A tartományi kormány hajlandó megadni minden segítséget, hogy a kérdéses beruházások pont itt valósuljanak meg, hiszen Szenttamás Önkormányzata minden alkalommal segítőkész és minőséges megoldásokat kínált fel.

Az idelátogató kínai küldöttség számára a házigazdák bemutatták a pravoszláv templomot, majd közös ebéden és a helyi vadászegyesület szervezésében vadászaton vettek részt.

A www.srbobran.rs nyomán