Hírek

Szenttamas.rs

 

Kőolaj az úttesten

Kiömlött kőolaj miatt lezárták vasárnap délelőtt a Lázár cár

utca egy szakaszát Szenttamáson

A városközpontba vezető út és a Miloš Obilić utca közötti részen vasárnap délelőtt több órán át szünetelt a forgalom, mivel a Szerbiai Kőolaipari Vállalat (NIS) egyik tartálykocsijából nyers kőolajt folyt az úttestre. Hogy az eset pontosan miért és hogyan történt, egyelőre nincsenek hivatalos információk.

Mivel a több tíz méteren át látható kőolajcsík befolyásolta a biztonságos közlekedést, a rendőrség az említett útszakaszt teljesen lezárta. A NIS ügyeletes csapata azonnal megkezdte a nyers olaj eltávoltását az útról. A forgalom néhány órán át szünetelt.

A NIS a sajtónak eljuttatott közleményében a következőket olvashatjuk:

Szenttamáson ma (vasárnap) délelőtt a NIS egyik nagyjavító üzemének szállításakor kisebb mennyiségű kőolaj folyt az úttestre. A vállalat szakértői csoportjai azonnal elindultak a terepre, és megkezdték az olajnyomok tisztítását. Ugyanakkor a NIS, mint felelős vállalat, az ügy kapcsán azonnali kivizsgálást rendelt el, és tájékoztatta az illetékes felügyelő szerveket az esetről, olvasható a közleményben.

A kifolyt nyers olaj nem okozott környezetszennyezést, az elvégzett tevékenységek után a terep tisztítása hamar befejeződött.

P. L. (Fotó: A. Š.)