Hírek

Szenttamás.rs

 

Gyorsan lezajlott a képviselő-testületi ülés

A szenttamási Graditelj Közvállalat végzi ezentúl a helyi utak és közlekedési jelzések karbantartását

 

A szenttamási képviselő-testület sorrendben 7. rendes ülését 2021. február 4-én tartották. Az ülés kezdetén a napirendi pontokat egy ponttal bővítették, így összesen 11 téma szerepelt napirenden.

Az ülés első napirendi pontjának keretében Jasmina Šeguljev (Szerb Haladó Párt) lemondott képviselői jogáról, mert időközben a helyi Svetozar Miletić Gimnázium megbízott igazgatójává nevezték ki. Az eddigi igazgatónak, Marija Tutorovnak, aki nyolc évig állt az intézmény élén, január 17-én lejárt a mandátuma.

Az ülés második napirendi pontjaként elfogadásra került az előző ülés jegyzőkönyve, majd a község területén lévő helyi utak, utcák és kategorizálatlan utak karbantartásáról szóló határozat, a csapadék és szennyvíz tisztítási és elvezetési tevékenység végzéséről szóló határozat, valamint a közutak idei évre vonatkozó, a kategorizálatlan utak és közlekedési területek rendszeres és időszakos karbantartásáról, valamint a közlekedési jelzések karbantartásáról szóló határozat. A mindhárom kategóriában fontos karbantartási tevékenységet, illetve szolgáltatást a határozat(ok) értelmében a helyi Graditelj Közvállalat végzi.

A folyatásban a szenttamási Graditelj Közvállalat idei évi munkatervezete került a képviselők elé, majd a község által alapított Graditelj Közvállalat tervezett és megvalósított tevékenységek harmonizációjának mértékével kapcsolatos információ szövegének meghatározása (2021. január 1-jétől december 31-ig).

Napirenden szerepelt még a község által alapított intézmények munkajelentése a 2020. január 1-je és december 31-je közötti időszakra, és kinevezték a nemzetek közötti viszonyügyi, továbbá a migrációkezelési tanács új tagjait.

A mindössze 35 percig tartó ülésen nem vett részt a Szerbiai Szocialista Párt helyi szervezetének képviselői csoportja. 

Forrás: Magyar Szó

Szöveg és fotó: Paraczky László

szenttamas.rs