Hírek

Szenttamas.rs

 

Kétnapos képzés indul Szenttamáson

  

A szenttamási egyéni vállalkozók, mikro-, kis- és középvállalkozások gazdasági fejlődésének segítése, azok versenyképességének növelése, továbbá kezdő vállakozók képzése a célja annak a május 24-én és 25-én sorra kerülő kétnapos képzésnek, amelyet a Helyi Gazdaságfejlesztési Iroda (KLER) és a Bácska Regionális Ügynökség szervez.

A képzés főbb témái között elméleti és gyakorlati rész is lesz, az érdeklődők pedig megismerkedhetnek az üzleti tervek elkészítésével és analizálásával, az ehhez szükséges jogi folyamatokkal, a vállakozás(ok) bejegyzésének folyamatával és egyéb, a vállalkozásokhoz fűződő kérdésekkel. Szó lesz még a Szerbiai Fejlesztési Ügynökség által megjelent pályázatokról, és bemutatáják a Szerb Gazdasági Minisztérium, valamint a Szerb Köztársaság Fejlesztési Alapjának programja is.

A kétnapos képzést követően a résztvevők tanúsítványt kapnak, amellyel pályázhatnak a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál az önfoglalkoztatást támogató, vissza nem térítendő támogatásokra. A kétnapos képzést a községháza kistermében tartják.

Jelenkezni személyesen a Helyi Gazdaságfejlesztési Irodában lehet minden munkanapon 7-től 15 óráig, bővebb információt pedig az érdeklődők a kler.srbobran@gmail.com villámposta címen kaphatnak.

 

P. L.