Turiai Kolbászfesztivál

Szenttamas.rs

 

A Turiai Kolbászfesztivál idei művelődési műsora

 

A szenttamási Kultúrotthon ma közzétette a Turiai Kolbászfesztivál idei kulturális műsorát, amely pénteken, február 16-án délben a turiai óvodások és iskolások által készített ünnepi műsorral indul. Az követően a falu központjában lévő nagyszínpadon 14 óra 30 perctől a Kaludjeri, 16 órától a Moon lighting quartet, 18 órától pedig a szenttamási Banda drvena együttes koncertjét kísérhetik az érdeklődők.

Szombaton a kulturális műsor 10-től 16 óráig tart, és 10 kulturális egyesület együttese, illetve néptáncsoportja lép fel. Csoportok többek között Arandjelovacról, Zimonyból, Belgrádból, Szerbcsernyéről, Újvidékről stb. érkeznek.

Az est fénypontja a 19 órakor kezdődő Dženan Lončarević kocert lesz.

A rendezvény utolsó napján, vasárnap (február 18-án), a kulturális műsor délelőtt 10 órakor a nagyobb néptáncegyüttesek műsorával kezdődik (20-30 fellépővel), déli 12 órától pedig három tamburazenekar, a Dogovor, a Dobra banda és a Srce Bačke tart koncertet.

A Turiai Kolbászfesztivál 18 órától a helyi sportcsarnokban a szenttamási Bard Néptáncegyüttes hagyományos koncertjével zárul.

 

szenttamas.rs