Rendezvény

Szenttamas.rs

 

A Kolbászfesztivál védnökeinek napját tartották Turián

 

A Turiai Kolbászfesztivál Egyesület székházában kedden, február 13-án tartották az idei, sorrendben 34. rendezvény védnökeinek a napját. A rendezvény szervezői immár hagyományosan, három nappal a fesztivál előtt közös társalgással egybekötött ebédre hívják a Kolbászfesztivál védnökeit, támogatóit és barátait. A cégek, vállakozók, magánszemélyek és a médiumok képviselői ezúttal is szerény ajándékot és köszönőlevelet kaptak ajándékba. A vendégeket először Miroslav Atanasković, a turiai Kolbászfesztivál szervezőbizottságának elnöke köszöntötte, aki egyúttal megköszönte a régi és az új védnököknek a támogatást. Mint mondta, közöttük olyan is van, aki már több mint 25 éve támogatja a rendezvényt: ‒ A több mint három évtizedes munkáért ezúton szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, a támogatóknak, klubtagoknak, barátoknak és mindenkinek, aki szívügyének tekinti a fesztivált és az ezzel járó szervezést. Szeretném megköszönni a szenttamási önkormányzat támogatását. Biztos vagyok abban, hogy a fiatalok továbbviszik ezt a ma már óriási népszerűségnek örvendő hagyományt – mondta a szervezőbizottság elnöke.

A rendezvény támogatói és barátai mellett köszönőlevelet kapott a helyi rendőrállomás, a szenttamási egészségház, a Graditelj Közvállalat, valamint a média képviselői, közöttük a szenttamas.rs hírportál szerkesztője is. Miroslav Atanasković elmondta, portálunk az egyetlen olyan magyar nyelvű tájékoztatási eszköz, amely már a fesztivált megelőző hónapokban messzire viszi a turiai kolbász hírnevét.

Köszönőlevelet kapott a rendezvény főtámogatója, a szenttamási önkormányzat. A fesztivál egyik jelképe, a turiai bicska és az alkalmi ajándék átvételét követően Radivoj Paroški polgármester elmondta, örül annak, hogy egy helyen köszöntheti a rendezvény támogatóit: ‒ Nagy örömömre szolgál, hogy mindazok, akik látják és érzik a rendezvény jelentőségét, ma itt vannak, és támogatják a turiai szervezőket. A Kolbászfesztivál közel 3,5 évtizede létezik és fejlődik, köszönve a jó szervezésnek és a támogatóknak. Ha valami jó, akkor az fennmarad, mi pedig tanúi vagyunk ennek a fennmaradásnak. Ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy az igen nagy népszerűségnek örvendő rendezvény még nagyon sok évig megrendezésre kerül. Ki kell emelni, hogy a szervezést mostantól a fiatalok vették át, ami dicséretes, hiszen a fiataloknak új ötleteik vannak, az ötletek pedig jelentős mozgatórugók lehetnek. Az önkormányzat támogatta és támogatni fogja a rendezvényt, általa pedig az itt élő polgárokat. Véleményem szerint az ötletek közül kiemelhető ‒ és az előttünk lévő időszakban erről mindenképpen szó lesz ‒, hogy a fesztivál nemcsak turisztikai látványosság, hanem kiaknázható gazdasági lehetőségként jelentősen hozzájárulhat a község fejlődéséhez. Ebben egészen biztos vagyok. Egyúttal szeretném megköszönni a szervezőknek és minden turiai polgárnak, hogy fáradtságot nem ismerve továbbra is kiállnak a kolbászfesztivál mellett, és mindent beleadnak, hogy a látogatók a rendezvény ideje alatt jól érezzék magukat – emelte ki a szenttamási polgármester. A köszönőlevelek kiosztása után a társalgás tamburazene mellett a késő délutáni órákig folytatódott. 

Paraczky László