Női kosárlabda

Szenttamas.rs

 

Elégedettek az elért eredménnyel

A szenttamási Srbobran Női Kosárlabda Klub a 2018/2019-es bajnoki idényt a II. Szerb Női Kosárlabda Liga 5. helyén fejezte be. Annak ellenére, hogy a csapat az egész bajnoki idény alatt állandóan az élvonalban állt, a tavaszi rajt nem a legjobbra sikeredett, ami miatt a Srbobran lecsúszott az 5. helyre, s mivel a ligából csak az első két helyezett csapat jut a felsőbb rangfokozatba, ez annyit jelent, hogy az új bajnoki idényt a szenttamási lányok ugyanebben a ligában folytatják. Ennek ellenére a csapat edzője, Slobodan Subić nem titkolta elégedettségét, ugyanis szerinte a sok nehézség ellenére is több győzelmet sikerült begyűjteni, a csapat jól összehangolt játékkal rukkolt elő mindkét idényben. A legfőbb gond csak az volt, hogy amíg az itthon játszott mérkőzéseket sorra megnyerték, idegenben majdnem minden alkalommal veszítettek.

−Az egész bajnokság tulajdonképpen egyfajta bemutatkozás volt a teljesen felfiatalított szenttamási csapatnak. Voltak hullámhegyek és hullámvölgyek, öröm és keserűség. Több alkalommal hihetetlen erőbevetéssel játszottunk, a minőség messze fölülmúlta a csapat teljesítőképességét. Csak emlékeztetőül mondom el, hogy a tőlünk kétszer erősebb és tapasztaltabb kragujeváci Radnički, valamint a nagybecskereki Proleter gárdáját is 20-20 pontkülönbséggel győztük le. Nem csoda tehát, hogy a szurkolók közül sokan már az első ligában láttak bennünket. Az őszi idényt az első helyen fejeztük be, bár annak idején úgy indultunk, hogy a ligában való maradás a cél. A tavaszi folytatás azonban már sokkal rosszabb lett. Igaz, volt néhány vereség, amire számítottunk, de olyan is közbejött, hogy a biztos győzelem helyett kikapott a csapat, és több alkalommal értékes három pontot hagytunk magunk mögött. Őszintén bízok abban, hogy az idei folytatást sokkal több tapasztalattal, mondjuk úgy, hogy ,,érettebben” várjuk – mondta a kosarazó lányok edzője. Kifejtette, nagyon örül annak, hogy az idényben a csapatban egyetlen komolyabb sérülés sem volt, ugyanis a mostani mérkőzések sokkal durvábbak, sok a személyi hiba és a sérülés is.

A kérdésre, hogy milyen tervekkel készülnek az elkövetkező idényre, Slobodan Subić elmondta, egyáltalán nem lesz könnyű dolguk, ugyanis az első ligából kieső csapatok közül a niši Student, továbbá a belgrádi Art Basket egyaránt kellemetlen ellenfél. Mindkét csapat törekedni fog hogy visszakerüljön a legfelsőbb rangfokozatba, emiatt valószínűleg minden mérkőzésen tarolnak majd: − Itt van még a Prijepolje és a Bor csapata, amelyek sokkal erősebb anyagi háttérrel rendelkeznek, ők is az első ligába jutást tűzték ki célul. Ami pedig különösen nehéz, az a rengeteg utazás. Ez már magában fárasztó. Alapvető célunk, hogy újra az élvonalba kerüljön a szenttamási csapat, és nagyon bízom abban, hogy jó játékkal és egy kis szerencsével ez sikerülni fog – mondta a Srbobran edzője.

 

P. L.