Hírek

Szenttamas.rs

 

 

Húsz idős személy kapott ajándékcsomagot és ágyneműt

 

Tisztálkodási szereket és ágyneműt ajándékozott a nehéz szociális helyzetben élő időseknek a szenttamási Ruka spasa Egyesület és az önkormányzat. Az ajándékcsomagok kiosztására szerdán került sor a községháza nagytermében.

A Gondoljunk az idősekre elnevezésű projektum keretében húsz 60 éven felüli szenttamási polgár kapott ajándékcsomagot: új párnát, takarót, mosóport és tisztákodási szereket. A jelenlévőket először a polgármester, Radivoj Paroški köszöntötte, aki elmondta, a Ruka spasa Egyesület folyamatosan támogatja a község polgárait, különböző ajándékokkal lepik meg az újszülötteket, diákokat és nyugdíjasokat egyaránt: − Szinte állandóan aktívak, és csaknem mindenütt ott vannak, ahol segíteni kell. Kiemelhetjük a rendkívüli állapot bevezetését követő időszakot, amikor a tagok nekiláttak a hiánycikknek számító védőmaszkok varrásának. Miután elkészült egy bizonyos mennyiség, azt behozták az önkormányzatba, ahonnan a terepet járó volontőrök szétosztották azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük volt rá. Az egyesület ezen akciója és a mai is kiemelt társadalmi tevékenységként kezelhető. Az önkormányzat jelentős összeget különít el az ilyen és hasonló projektumok támogatására, amelyekre a község területén működő egyesületek pályázhatnak – magyarázta a polgármester, és egyúttal köszönetet mondott az időseknek a koronavírus-járvány ideje alatt tanúsított fegyelmezettségért.

A csomagok kiosztását követően a Ruka spasa Egyesület elnöke, Savka Lazić elmondta, a szóban forgó projektum még a koronavírus-járvány előtt megjelent, azonban realizálását a hiányzó feltételek és az előállt helyzet miatt későbbre halasztották: − Községükben nagyon sok idős, egyedülálló, nehéz szociális helyzetben élő személy él, mi pedig az egyesületben úgy éreztük, közülük legalább néhányuknak tudunk segíteni. Itt van például egy 87 éves nagymama, aki biztosan megérdemeli a segítséget, de a háború elől menekülteknek, a rokkantaknak és a kisnyugdíjasoknak is érezniük kell, nincsenek egyedül, és hogy valaki mindig gondol rájuk – mondta Savka Lazić. Hozzátette, az egyesület következő akcióját Petrovdan napjára tervezik, amikor apró édességcsomagokkal és kis emléktárgyakkal várják a látogatókat. Egyúttal köszönetet mondott az önkormányzatnak, hogy csaknem minden alkalommal támogatják az egyesület munkáját.

Paraczky László

szenttamas.rs