Hírek

Szenttamas.rs

 

A továbbiakig elmaradnak a nyári rendezvények Szenttamáson.

 

A polgárok egészségének megvédése céljából a szenttamási önkormányzat úgy döntött, hogy a továbbiakig elhalasztja a nyilvános összejöveteleket és ünnepségeket. A határozatról szóló közleményben többek között a következő olvasható:

Az ország több városában és településén az elmúlt napokban növekedett a koronavírus-fertőzöttek száma, emiatt a szenttamási önkormányzat úgy döntött, a hagyományos júliusi, kulturális és sportrendezvényeket későbbi időpontokra halasztják. A polgárok egészsége a legfontosabb, és ezt nem szeretnénk veszélyeztetni egyetlen programmal sem. Elmarad Nádalján a település védőszentje, Szent Iván napjának megünneplése, továbbá Szenttamáson a Péter-Pál-napi ünnepségsorozat. Ez a két júliusi rendezvény hatalmas tömegeket mozgat meg, és rengeteg vidéki látogató érkezik. Idén a Covid-19 betegség terjedése miatt teljesen más körülmények és követelmények szerint kellene szervezkedni, így inkább lemondjuk az összejöveteleket. A határozat érvényes a Péter-Pál-napi ügetőversenyre, továbbá a kispályás labdarúgó, kosárlabda és röplabda versenyre is, hiszen itt is a résztvevők egészsége a legfontosabb. Nagyon bízok abban, hogy a rendezvények megtartásának felfüggesztése csak ideiglenes, és tiszteletben tartva az kormány által hozott egészségügyi előírásokat az előttünk álló hetekben sikerül megfékezni a járvány terjedését, olvasható abban a közleményben, amelyet Radivoj Paroški szenttamási polgármester írt alá.

A község első embere egyúttal felhívta a polgárok figyelmét, hogy tartsák be a járványügyi előírásokat, viseljenek maszkot, és tartsák tiszteletben az egymás közötti távolságot, mert ezáltal minimálisra csökken a fertőzés veszélye.

szenttamas.rs