Felhívás

Szenttamas.rs

 

Házvásárlás a menekült családok részére

 

A menekült családok számára 15 falusi ház, továbbá építőanyag, gépek, bútorok megvásárlására hirdetett pályázatot Szenttamás Község

 

A menekültek lakhatási igényeinek a vidéki házak megvásárlásával és a segélycsomagok elosztásával foglalkozó bizottság a Regionális Lakhatási Program keretében szerdán bejelentette, hogy a pályázaton való részvételhez szükséges dokumentáció benyújtásának lehetősége június 10-ig tart. Egyúttal felhívta a menekült státusszal rendelkezők figyelmét, hogy használják ki a lehetőséget, és kérjék a felajánlott segítséget.

A 15 falusi ház megvásárlása mellett nyilvános felhívást hirdettek meg segélyek szétosztására, építőanyag vagy háztartási gépek/bútorok beszerzésére olyan személyek számára, akik bejelentett lakhellyel rendelkeznek Szenttamás Község területén.

Vissza nem térítendő segélyről van szó, mely maximálisan 11 000 euró értékű dinárba átszámítva a Szerb Nemzeti Bank átlagárfolyama szerint az átváltás napján.

A falusi házak vásárlására maximum 9.500 euró lesz szánva, míg a segélycsomag maximum 1.500 euró értéket teheti ki dinárba átszámítva a Szerb Nemzeti Bank átlagárfolyama szerint az átváltás napján.

A lakhatási kérdésre vonatkozó támogatás kiválasztott felhasználója saját eszközökkel is belejárulhat a házvásárlásba, az adott objektum teljes árának maximum 50%-ával, olvasható többek között a felhívásban.

A nyilvános felhívás teljes szövege megtalálható Szenttamás Község honlapján: srbobran.rs.

 

szenttamas.rs