Hírek

Szenttamas.rs

 

 

Új parkoló és nyilvános illemhely a szenttamási piacon

 

Nyolc hónappal a begluki városrészen, a Szvastarnál átadott piactér átadását követően a szenttamási központi piactér három új mérleg mellett egy új parkolóval és egy felújított illemhellyel bővült. Az ún. központi piactéren péntekenként több ezer ember, eladó és vásárló fordul meg, és érthető, hogy minden piaci napon folyamatos volt a parkolóhiány. A piac környékének felújítását csütörtökön megtekintette a polgármester, Radivoj Paroški, a képviselő-testület elnöke, Milena Alargić, Ninoslav Jokanović, a Helyi Közösség tanácsának elnöke, a Graditelj Közvállalat igazgatója, Đorđe Radetić, valamint Radivoj Debeljački, a községi tanács tagja.

− Tekintettel, hogy a pénteki, ún. nagypiac folyamatosan parkolóhiánnyal küzdött, az eladók és a vásárlók legtöbbször a környező utcákban, illetve a piactól távolabb voltak kénytelenek parkolni járműveiket. Ez már magában lassította a forgalmat, nem beszélve arról, hogy a nagybani eladók szintén helyhiány miatt kénytelenek voltak a piacon kívül, az út széléről, vagy közvetlenül a gépjárműről árulni az árut. Emiatt úgy döntöttünk, hogy a piac mögötti, egyébként náddal benőtt területen egy nagy parkolót építünk, amelyet az árusok és a vásárlók egyaránt használhatnak, és ahol lesz elegendő hely a kamionok részére is – mondta a polgármester. Kiemelte, a piacon a napokban három mérleget is felszereltek, amelyek mindenki számára hozzáférhetőek, ellenőrizhető az eladott, vagy vásárolt termék súlya.

− Nem kevésbé fontos, hogy hosszú idő után idén végre sikerült megoldani a piacon lévő nyilvános illemhely kérdését is. Az épületet kívül-belül felújítottuk, és péntektől újra használható. Az előző gyakolat, azaz túloldalon, a buszállomáson lévő nyilvános toalett használatának megfizettetése ezzel megszűnt – tette hozzá a szenttamási polgármester.Paraczky László

szenttamas.rs