Felhívás

Szenttamas.rs

 

Nagytakarítás a csatorna partján

 

Pontosan 48 évvel ezelőtt Stockholmban Ember és bioszféra elnevezéssel környezetvédelmi világkonferenciát tartott az ENSZ, és június 5-ét nemzetközi környezetvédelmi világnappá nyilvánította. A világnap célja, hogy felébressze az emberekben a felelősségtudatot, és rávezesse őket arra, hogy mindenkinek magának kell tennie valamit a természetes, épített, társadalmi és belső környezetünk megóvásáért, harmonikusabbá tételéért.

A világnap alkalmából Szenttamás polgármestere, Radivoj Paroški felhívást intézett a község polgáraihoz, amelyben felkéri a természetkedvelőket, hogy kapcsolódjanak be a nagytakarítási akcióba, amelyet az említett napon a Bácskai Nagycsatorna partján szerveznek.

Kedves természetkedvelők, 2020. június 5-én Szenttamás község önkormányzata munkaakcióval hívja fel a figyelmet a környezetvédelmi világnapra. Felkérjük a természetkedvelőket, hogy vegyenek részt az ebből az alkalomból megszervezésre kerülő ünnepi, oktatási, továbbá munkaprogramokban. Tervben van a csatorna jobb és bal partjának megtisztítása: az Idea áruháztól az egykori hotel épületéig, valamint a Žaba bar étteremtől a Demaks vállalatig.

A gyülekező reggel 9 órakor a Szabadság téren lesz. Mindenkit szeretettel várunk, olvasható a szenttamási pogármester felhívásában.

 

szenttamas.rs