Krónika

Szenttamas.rs

 

Fekete szerda Szenttamáson: Egy nap alatt két közlekedési baleset történt, ugyanazon a helyen

Szerda este 23 óra tájban Szenttamáson a Szent Száva és a Petar Drapšin utcák kereszteződésél újabb súlyos közlekedési baleset történt. Ezúttal egy Peugeot és egy Toyota Corolla személygépkocsi ütközött össze

 

A szerda délelőtt történt súlyos balesetet követően még helyre sem állt teljesen a rend az igen forgalmas szenttamási útkereszteződésen, amikor ugyanott, este 23 óra tájban újabb közlekedési baleset történt. Úgy tűnik, hiába intették az illetékesek fokozott óvatosságra a járművezetőket, azaz hogy az amúgy is veszélyes útkereszteződésen a délelőtt kidöntött jelzőlámpa még nem lett helyreállítva.

Nem hivatalos információk szerint az esti balesetnél a Verbász irányából érkező, nagybecskereki rendszámtáblájú Toyota személygépkocsi a kereszteződéshez érve nekiütközött a valjevói rendszámtáblájú Peugeot-ra kapcsolt utánfutónak. Az ütközés következtében az utánfutó leszakadt a személygépkocsiról, és a Petar Drapšin utcába gurult, a Peugeot pedig mintegy 10 métert csúszott tovább a főutcán, Újvidék irányába, majd keresztbe fordulva a járdán állt meg. A Toyota személygépkocsi is a járdára került, ahol mintegy 15 métert előrehaladva egy út menti fának csapódott.

A figyelmetlenség tehát újabb balesetet okozott. A balesetben sérült sofőröket azonnal kórházba szállították. A rendőrség és a mentők helyszínre érkezésekor a tűzoltókat is riasztották, ugyanis a Toyota személygépkocsi kigyulladt. A tűz eloltásában az ott lakó polgárok is segítettek.

A két egymásutáni balesetet követően valószínűleg több időre lesz szükség, hogy a szenttamási ,,fekete ponton“ helyreálljon a közlekedés. A kereszteződésen addig a forgalmat a közlekedési rendőrség irányítja.

 

P. L. (Fotó: A. Š.)