Kultúra

Szenttamas.rs

 

Kulturális nyár Szenttamáson

Néhány nappal a szenttamási Kultúrotthon augusztusi nyári programjának közzétételét követően a szenttamási községi tanács tájékoztatási tanácsosa, Szabados Fodor Beáta megküldte szerkesztőségüknek a program bővítését, ugyanis, mint mondta, a Kulturális nyár programjai között idén több magyar rendezvény is helyett kapott.

– Tavaly csak egy magyar szabadtéri filmvetítés volt, amikor a Kultúrotthon udvarában bemutatták a Kincsem című filmet. Az idén bővítettük a kínálatot, és több magyar vonatkozású kulturális eseményre is számíthatnak a szenttamásiak.

Az első esemény augusztus 12-én, hétfőn a Kultúrotthon kiállítótermében Szabados Zsófi és Munjin Diana első közös képzőművészeti kiállításának a megnyítója lesz. A rendezvény megnyitóját 20 órára tervezzük. A művészekről röviden: Szabados Zsófi a zentai Bolyai Tehetséggondozó képzőművészeti szakán végzett, jelenleg az újvidéki Művészeti Akadémia elsőéves hallgatója grafikai tervező szakon. Munjin Diana a szabadkai Zeneiskola diákja volt, majd felvételt nyert a Pécsi Tudományegyetem grafikai tervezés szakára. A hétfői kiállítás-megnyitó vendégfellépője Pančić Kevin kelebiai szólóénekes.

Időrendi sorrendben a következő esemény a Szent István-napi bál lesz, amelyet az idén is a VMSZ szenttamási helyi szervezete szervez 2019.08.16-án, pénteken a Zsebszínházban 19 órai kezdettel. Az idei vacsorát a temerini Rubin étteremből biztosítják, a jó hangulatról pedig a jól ismert Tóth–Vajda Duó gondoskodik. A bál jellegzetessége, a dobostorta az idén sem marad el. A belépőjegyekkel kapcsolatos információk a községháza 2-es irodájában kaphatók munkanapokon délelőtt Bergel Arankánál, illetve személyesen tőlem. Sok szeretettel várunk mindenkit.

A szenttamási Városi Sportcsarnok mögötti sportpályán augusztus 21-én (szerda) a Kultúrotthon, az önkormányzat és a Vajdasági Vándormozi közös szervezésében bemutatásra kerül a Viszkis című magyar akciófilm szerb nyelvű felirattal.

A Nyári mozi rendezvénysorozat keretében sorrakerülő bemutatóra nem kell belépőt fizetni. Másnap, tehát augusztus 22-én még egy magyar filmet szeretnénk bemutatni, ezúttal a gyerekeknek. Erről még folynak az egyeztetések a Magyar Nemzeti Filmarchívummal, mert szerintünk fontos a régi, értékes rajzfilmek bemutatása is. Amint ismertek lesznek a részletek, az érdeklődőknek bővebb infókkal is szolgálunk.

S végül augusztus 24-én a szenttamási Hagyományápolók Klubja egy színelőadást visz színpadra. A bemutatóról még folynak a megbeszélések, hallottuk a községi tanácsostól.

szenttamas.rs