Hírek

Szenttamas.rs

 

 

A kilencedik CAC kutyakiállítást rendezték meg a hétvégén Szenttamáson

 

Milošev Branislav

A szenttamási Kinológiai Társaság május 14-én a kiserdei segéd-labdarúgópályán szervezte meg a IX. CAC Nemzeti Kutyakiállítást. Milošev Branislav, a kiállítás elnöke elmondta, hogy az idei kiállításra 5 országból 230 kutyát neveztek be: Ami a bírakat illeti, két-két neves szakértő jött Görögországból és Bulgáriából, egy Macedóniából, ketten pedig Szerbiából. Tekintettel arra, hogy a szenttamási kiállítás nagyon jó hírnévnek örvend az egész kontinensen, bizonyára ennek tudható be, hogy igazán sok kutya érkezett. Az idéntől egy újdonságot is bevezettünk, mégpedig megválasztásra és persze díjazásra került a legszebb három hazai, azaz szenttamási kutya is. A feltétel csak az, hogy az ebek hivatalosan is részt vegyenek a kiállításon, a tulajdonos pedig szenttamási legyen.

Az elnök elmondta, a szombati kiállításon összesen 14 kategóriában osztanak díjakat, mégpedig a 36 hónapos, a 69 hónapos, a 912 hónapos, a 1218 hónapos, valamint a 1224 hónapos kutyák kategóriájában. Az első három helyezett kutya minden fajtában, osztályban és kategóriában serleget kap, de díjazzák a legsikeresebb tenyészetőt, valamint a legszebb kutyapárost is.

Branislav Milošev hozzátette, a szenttamási egyesület az idei évre még két kutyakilállítást tervez. A kiserdei segéd-labdarúgópályán szeptember folyamán kerül sor a Speciális Nemzetközi Németjuhász Kutyakiállításra, októberben pedig a Bernáthegyi és a Berni Hegyipásztor Kutyakiállítást rendezik meg.

Kutyakiállítás Szenttamáson 2017. május 14. képek

Kutyakiállítás Szenttamáson 2017. május 14. képek

Kutyakiállítás Szenttamáson 2017. május 14. képek

Kutyakiállítás Szenttamáson 2017. május 14. képek

P. L.