Lapszemle

Szenttamas.rs

 

A Családi Kör lapszemléje

Nem egy átlagos Családi Kört vehet a kezébe a héten az olvasó. És ez nemcsak a karácsony miatt van – alkalmi cikkek, novellák, versek, események találhatók az ünnep kapcsán –, hanem azért is, mert 25 évvel ezelőtt indult útjára a független családi hetilap, amely azóta is rendkívül népszerű a vajdasági magyarok között. A lap helytállásáról Habram Mária igazgatónő ír. És még egy dolog, ami szintén különlegessé teszi az e heti számot: megjelent a Családi Kör színes, az előző évekhez hasonlatos falinaptára.

Akkor ezek után nézzük mit is találhatunk még a lapban.

Az Isten itteni rózsakertjében. Habram Judit beszélgetése dr. Harmath Károly OFM atyával karácsony alkalmából, de nem csak a karácsonyról.

Egyházközségeink legyenek nyitottak. Ez pedig dr. Német László nagybecskereki püspök üzenete.

A Vajdasági Magyar Szövetség kizárta soraiból a szabadkai városi képviselő-testület VMSZ-es frakciójában megalakult Magyar Mozgalom-platform tagjait. Dévavári Zoltán egyike volt a kizártaknak, a Családi Körben is megjelent sorait ezt követően adta közre.

A mindent felfaló gömböc a címe Bajtai Kornél e heti jegyzetének, és hát politikai pártokról meg annak vezetőiről cikkez benne.

Bálint István, a lap külpolitikusa Szerbia tavalyi rendkívül intenzív külpolitikai tevékenységéről számol be.

Karácsony az ártéren. Egy hajléktalanná vált családapa történetét tárja elénk Bálint József.

A héten még olvashatunk bajsai, kisoroszi, bajmoki, tóbai, temerini és budiszavai eseményekről.

Végezetül mondjuk el, hogy a jövő héten hosszú távú időjárás-előrejelzést közöl a lap.