Lapszemle

Szenttamas.rs

 

A Családi Kör lapszemléje

Soroljunk fel néhány címet, amelyek meghatározzák a Családi Kör e heti arculatát: Népvándorlás kora (Végel László naplójegyzetében szól a témáról); A Keleti kapujában (Patócs László elfogult helyszíni jelentése a budapesti Keleti pályaudvar szombat délelőttjéről); A legfontosabb feladat a humanitárius segítségnyújtás (Nyemcsók Évával, a szegedi Migráns Szolidaritás csoport egyik alapító tagjával beszélgetett Lenkes László); Önkéntesként a török–szír határszakaszon (Kocsis Árpád interjúja Nágó Zsuzsa erdélyi újságíróval, tanárral). Dollármilliárdok landolnak az embercsempészek zsebében (Bálint József foglalja össze az ezzel kapcsolatos tudnivalókat). Ezek a témák tehát mind-mind a migránsokkal foglalkoznak, amely egzódusnak sajnos nemigen látjuk még a végét. Sőt még ebbe a blokkba soroljatjuk Bálint István külpolitikus cikkét is, aki a dzsihadisták világbirodalmi álmairól ír a héten.

Mi lesz veled Szabadkai Rádió? Ez a lényege Bajtai Kornél e heti jegyzetének, a rádió esetében ugyanis nem kisebb a tét, mint hogy annak műsora megszűnik.

Kegyelemkenyéren büszkén. Átrendeződőben a világ lakossága, és mi sem maradunk ki – Beretka Ferencnek, a lap pedagógus munkatársának a kommentárja ez.

Takács Magda nyugdíjasrovatának az egyik témája is a tanügy, nevezetesen, hogy a tanév végéig nem kényszerítik nyugdíjba az október 12-e után 60 és fél életévüket betöltő pedagógusokat (nőket).

A héten összefoglalókat, jelentréseket olvashatunk, illetve képes beszámolókat találhatunk egy zombori hobbirajzolóról, Topolya községi nyugdíjasok sporttalálkozójáról, kézimunkázók budiszavai összejövetéről, egy felsőhegyi családtalálkozóról, bácskossuthfalvi osztálytalálkozóról, kúlai hagyományőrzőkről.