Lapszemle

Szenttamas.rs

 

A Családi Kör lapszemléje

Hetvenegy oszladozó tetem Ausztriában egy autópálya leállósávjában: megérthetetlen és megmagyarázhatatlan. Annak a bizonyítéka, mi mindent képes megtenni az ember, hogy elérje célját – Mihajlovits Klára írta az e heti vezércikket.

A menekültkérdéssel Végel László is foglalkozik naplójegyzetében, Vataščin Péter pedig azt feszegeti, hogy melyek a „leggyengébb pontok” abban, amit a vajdasági magyar pártok mondtak a menekültkrízisről? (Erről a Családi Kör a múlt heti számában írt.)

Jogi dilettantizmus, tudatos félrevezetés – így kommentálja a Magyar Mozgalom a Szabadkai Rádióval kapcsolatos VMSZ-es megnyilatkozásokat. Olvassa el, mit is kifogásol a Mozgalom Ideiglenes Ügyvivői Testülete.

Szabad munkahelyek az iskolákban? Átrendeződési, ésszerűsítési és érdekvédelmi csatáról cikkez Beretka Ferenc, a lap pedagógus munkatársa.

Mit gondol a legtöbbet utazott magyar a Balkánról? Merzsa Ildikó interjújának befejező részét olvashatjuk a 145 országot bejárt Csonka Gáborral.

Hogyan kell összeállítani egy jó életrajzot? Patócs László kérdéseire egy tapasztalt életrajzíró és egy friss diplomás építész válaszol.

A vajdasági településeket, illetve az ott lakókat érintő témák közül a héten a Családi Körben olvashatnak a pacséri tófürdőről, a magyarkanizsai Csiga táborról, egy felsőhegyi műhelymunkáról, kishegyesi vakációzárásról, kézimunkázó táborlakókról a Kátai-tanyán, és még sok egyebet is találhatnak az e heti Családi Körben.

Vásárolja meg, érdemes!