Lapszemle

Szenttamas.rs

 

A Családi Kör lapszemléje

Ki ígér többet? Ebben az országban azzal múlatták velünk, potenciális szavazókkal a tavaszt, hogy választási lázba bóduljunk. Habram Mária vezércikkéban nem bódítani, hanem inkább józanítani akar.

 Közeleg április 24-e. Ez a mostani az az időszak, amikor a hazudozás nemcsak megengedett, hanem kötelező. Hát ez szintén kemény választás Végel László tollából.

 Éves szinten százmillió eurójába került a szerb államnak a smederevói acélművek fenntartása. A vállalat négyévnyi agónia után most vevőre talált a kínai Hestil vállalat személyében. Bajtai Kornél ír erről a héten.

 Már néhány évtizede jókora erőbevetéssel küzd az ország a demokráciával. Pontosabban annak meghonosításával. A tanügyre vonatkoztatva mutat erre rá Beretka Ferenc, a lap pedagógus munkatársa.

 Szerbia és Hága. Karadžićot 40 év börtönre ítélték, Šešeljt pedig felmentették a vád alól. Bálint István külpolitikus merült el a témában.

 Milyen irányt vehet a nemzetközi menekültpolitika? Mi lenne az innovatív, továbbra is emberi jogi alapokon nyugvó megoldás? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ Vataščin Péter.

 Modern fuvarosok. Két talpraesett magyarcsernyei fiatalember vállalkozásáról Habram Mária ír.

 A fagylalt mozogtat és beszéltet – mondja többek között Peregi Panni logopédus, aki már sok tanulási nehézségekkel küzdő gyereknek segített. Habram Juditnak mondta el a dolgokat.

 A héten olvashatunk még a háborús bűnös Göring antifasiszta öccséről, az amatőr színészek magyarcsernyei találkozójáról, egy magyarkanizsai kórus külföldi sikeréről, bajsai népzenei szemléről.